Jouw toekomst

​Podotherapie is een jong beroep dat volop in ontwikkeling is. Er liggen dus genoeg mogelijkheden om nieuwe dingen te bedenken, te ontwikkelen en je te specialiseren. Kortom: kansen genoeg!

Aan de slag als podotherapeut

Podotherapie is een jong beroep dat volop in ontwikkeling is. Er liggen veel kansen op het gebied van carrière, ondernemerschap, innovatie en onderzoek. Als podotherapeut onderzoek je de beweeglijkheid van gewrichten, bestudeer je hoe je patiënt loopt (ganganalyse), onderzoek je de stand van het lichaam en maak je gebruik van voetscans (2D en 3D). Zo kun je de diagnose  en de behandeling bepalen, bijvoorbeeld aangepaste inlays, schoenadvies, een voetbehandeling of ortheses. Je speelt een belangrijke rol bij de screening en behandeling van voetklachten bij mensen met diabetes. Verder kent het vak verschillende specialisaties, zoals sportpodotherapie en kinderpodotherapie. 

Een oud-student aan het woord

Jouw toekomst podotherapie.jpg

Baankans

Nadat je bent afgestudeerd, heb je een goede kans op een baan. De vraag naar podotherapeuten neemt nog elk jaar toe: niet alleen in de regio Twente, maar in heel Nederland. Je kunt je eigen praktijk starten of in loondienst gaan werken bij een ziekenhuis, gezondheidscentrum, revalidatiecentrum, verpleeghuis, sportclub of particuliere praktijk.

Podotherapie 94%
Fysiotherapie 96%
Verpleegkunde 62%

binnen anderhalf jaar na afstuderen

Drukmeting.jpg

Doorstuderen? Dat kan!

Na je opleiding tot podotherapeut kun je natuurlijk ook doorstuderen. Dat kun je doen door specifieke post-HBO opleidingen te volgen zoals sportpodotherapeut, kinderpodotherapeut of diabetespodotherapeut, maar ook door het volgen van een masteropleiding in Nederland of zelfs in het buitenland. Voorbeelden hiervan zijn de Master Arbeid & Gezondheid, Master Health Care & Social Work en Podiatric Medicine/Surgery