Podotherapie headerbeeld

Expert in lopen en staan: kies Podotherapie

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Als podotherapeut onderzoek en behandel je cliënten met (pijn)klachten die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een afwijkende stand van de voet of een afwijkend looppatroon. Je maakt hierbij gebruik van innovatieve technologie. Je behandelt vaak specifieke cliëntgroepen, zoals kinderen, sporters, ouderen of mensen met een chronische ziekte zoals diabetes of reuma. Als dat je aanspreekt, dan is de Opleiding Podotherapie iets voor jou!

Techniek en innovatie.jpg

Techniek en innovatie

Je maakt 3D scans, digitale bewegingsanalyses en voert drukmetingen uit. Zo help je cliënten om blessures te voorkomen en achterhaal je de oorzaak van pijn in de voeten, knieën of lage rug.  

Blote voeten

Praktijkgericht

Vanaf het eerste jaar loop je stage in de praktijk. Ook heeft de opleiding een eigen in-house praktijk waar je in het tweede studiejaar patiënten behandelt.

Kleinschalig Podotherapie.jpg

Kleinschalig

De opleiding Podotherapie van Saxion is een kleinschalige opleiding. Hierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht. 

 

Meld je nu aan

Aanmelden doe je voor 1 mei 2021 via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook online proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Als student Podotherapie ben je grotendeels zelf verantwoordelijk voor de inrichting van je studie. Je stelt voor een bepaalde periode een persoonlijk opleidingsplan samen, waarbij je uit gaat van je eigen kwaliteiten en interesses. Gedurende je studie is dit plan steeds de leidraad. Dat betekent dus veel vrijheid, maar vraagt ook een grote mate van zelfstandigheid, initiatief en inzet! 

Studie-inhoud
Studenten zitten samen op de trap

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

In Nederland is een groot tekort aan podotherapeuten. De verwachting is dat de behoefte aan podotherapeutische behandelingen in de toekomst verder zal toenemen. Er is dus veel kans op werk. Je kunt je eigen praktijk starten of gaan werken bij een ziekenhuis, gezondheidscentrum, revalidatiecentrum, verpleeghuis, sportclub of particuliere praktijk.

Jouw toekomst
man met rode sneakers