Opleiding podotherapie

Expert in lopen en staan: kies de opleiding Podotherapie

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Wil jij graag mensen helpen en zorgen dat ze zich goed blijven bewegen? Ben jij handig en vind jij het leuk om te werken met innovatieve technologie? Dan is de hbo opleiding Podotherapie iets voor jou! Als podotherapeut ga je klachten onderzoeken en behandelen die veroorzaakt worden door een afwijkende stand van de voet of een afwijkend looppatroon. Dit kunnen klachten zijn in de rug, heup, knie of voet. Behalve de reguliere cliënt behandel je ook specifieke groepen zoals kinderen, sporters, ouderen of mensen met een chronische ziekte zoals diabetes of reuma.

Let op: de officiële naam van deze opleiding is 'Opleiding Podotherapie'. Onder deze naam is de opleiding ook vindbaar in studielink
Podotherapie opleiding

Techniek en innovatie

Je maakt 3D scans, digitale bewegingsanalyses en voert drukmetingen uit. Zo help je cliënten om blessures te voorkomen en achterhaal je de oorzaak van pijn in de voeten, knieën of lage rug.  

Podotherapeut opleiding

Praktijkgericht

Vanaf het eerste jaar loop je stage in de praktijk. Ook heeft de opleiding een eigen in-house praktijk waar je in het tweede studiejaar patiënten behandelt.

Opleiding podotherapie

Kleinschalig

De opleiding Podotherapie van Saxion is een kleinschalige opleiding. Hierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht. 

 

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Podotherapie

Tijdens de Podotherapie opleiding leer je veel vaardigheden en kennis over het menselijk lichaam en hoe het functioneert. Daarnaast is er ook aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met aandacht voor mensen, je probleemoplossend vermogen en de ambitie om jezelf te blijven ontwikkelen, draag jij straks bij aan de gezondheid van je cliënten. De opleiding duurt vier jaar.

Studie-inhoud
opleiding podotherapeut

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE Podotherapie IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de Opleiding Podotherapie

Mogelijkheden na je opleiding Podotherapie

In Nederland is een groot tekort aan podotherapeuten. De verwachting is dat de behoefte aan podotherapeutische behandelingen in de toekomst verder zal toenemen. Er is dus veel kans op werk na de opleiding tot podotherapeut. Je kunt je eigen praktijk starten of gaan werken bij een ziekenhuis, gezondheidscentrum, revalidatiecentrum, verpleeghuis, sportclub of particuliere praktijk.

Jouw toekomst
opleiding podotherapie