Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Podotherapie

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Podotherapie. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden

Veelgestelde vragen over Podotherapie

Een podotherapeut onderzoekt en behandelt klachten aan voet, enkel, knie, heup of rug wanneer deze voortkomen uit een afwijkende stand of een afwijkend functioneren van de voeten. Specifieke doelgroepen zijn kinderen, ouderen, sporters of mensen met chronische ziekten, zoals diabetes of reuma. Podotherapeuten maken veel gebruik van moderne technologie, bijvoorbeeld in bewegingsanalyses of in het modelleren van zolen.

Heel goed! Al onze studenten kunnen direct na hun opleiding aan de slag als podotherapeut. Omdat het een relatief jong beroep is, zijn er nog veel kansen op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

Je bent ongeveer 40 uur per week bezig met je studie. In het eerste en tweede jaar van de opleiding ga je gemiddeld vier dagen per week naar school. In het derde jaar is dat nog twee dagen, in het vierde jaar nog één dag. Dat komt doordat je in het eerste en tweede jaar veel theorie leert als basis, bijvoorbeeld de anatomie van het lichaam, en in het derde en vierde jaar die theorie meer gaat toepassen in praktijkopdrachten, zoals de stage.

Ja. In het eerste jaar loop je vijf dagen stage, in het tweede en derde jaar steeds een dag per week gedurende een half jaar en in het vierde jaar loop je drie dagen per week stage gedurende het hele jaar. Daarnaast hebben we in ons gebouw in Enschede een kleine podotherapiepraktijk, de Voet&Poli. We behandelen daar mensen die zelf de financiële middelen niet hebben om een podotherapeut te bezoeken. Deze praktijk wordt, onder begeleiding, gerund door onze studenten.

Podotherapeuten werken zelfstandig of in loondienst. Dit doen ze in gezondheidscentra, op de diabetespoli in het ziekenhuis of als sportpodotherapeut aangesloten bij sportteams. Daarnaast zijn er podotherapeuten die ervoor kiezen om door te studeren, zoals bewegings- of gezondheidswetenschappen of een master in het buitenland.

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.