Student zwaait lachend

Online open dag: Podotherapie

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Podotherapie? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Doe je mee aan de online open dagen van 29 tot 31 oktober?

Nu aanmelden!

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over Podotherapie

Een podotherapeut onderzoekt en behandelt klachten aan voet, enkel, knie, heup of rug wanneer deze voortkomen uit een afwijkende stand of een afwijkend functioneren van de voeten. Specifieke doelgroepen zijn kinderen, ouderen, sporters of mensen met chronische ziekten, zoals diabetes of reuma. Podotherapeuten maken veel gebruik van moderne technologie, bijvoorbeeld in bewegingsanalyses of in het modelleren van zolen.

Heel goed! Al onze studenten kunnen direct na hun opleiding aan de slag als podotherapeut. Omdat het een relatief jong beroep is, zijn er nog veel kansen op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

Je bent ongeveer 40 uur per week bezig met je studie. In het eerste en tweede jaar van de opleiding ga je gemiddeld vier dagen per week naar school. In het derde jaar is dat nog twee dagen, in het vierde jaar nog één dag. Dat komt doordat je in het eerste en tweede jaar veel theorie leert als basis, bijvoorbeeld de anatomie van het lichaam, en in het derde en vierde jaar die theorie meer gaat toepassen in praktijkopdrachten, zoals de stage.

Ja. In het eerste jaar loop je vijf dagen stage, in het tweede en derde jaar steeds een dag per week gedurende een half jaar en in het vierde jaar loop je drie dagen per week stage gedurende het hele jaar. Daarnaast hebben we in ons gebouw in Enschede een kleine podotherapiepraktijk, de Voet&Poli. We behandelen daar mensen die zelf de financiële middelen niet hebben om een podotherapeut te bezoeken. Deze praktijk wordt, onder begeleiding, gerund door onze studenten.

Podotherapeuten werken zelfstandig of in loondienst. Dit doen ze in gezondheidscentra, op de diabetespoli in het ziekenhuis of als sportpodotherapeut aangesloten bij sportteams. Daarnaast zijn er podotherapeuten die ervoor kiezen om door te studeren, zoals bewegings- of gezondheidswetenschappen of een master in het buitenland.

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.