Havengebied Deventer, Ruimtelijke Ontwikkeling Saxion

Plan en ontwerp de omgeving van de toekomst met Ruimtelijke Ontwikkeling!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Van AI tot duurzame energie en vernieuwende werkmethoden, alles transformeert. En die veranderingen zijn overal merkbaar. Wij streven ernaar dat jij prettig kunt wonen, waar je ook bent - in steden, dorpen of landelijke gebieden. Maar we willen ook ruimte bieden aan bedrijven. Wij zijn gisteren al begonnen, want morgen is het te laat. Bij onze hbo-opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling ben jij de expert van de toekomst van ons land. Hier krijg je de kans om één van de drie interessante studieroutes te kiezen.

Student opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement wijst maquette aan, Ruimtelijke Ontwikkeling Saxion

Ruimtelijke Ordening en Planologie

Iedereen wil graag op zijn eigen manier prettig leven. Nu en in de toekomst. En dat terwijl de samenleving volop in ontwikkeling is en belangen soms flink kunnen botsen. Als planoloog van de studieroute Ruimtelijke Ordening en Planologie zoek je hoe we alle voorzieningen op de juiste plek in de stad krijgen. Voor iedereen. Voor nu en later. Nieuwsgierig? Bekijk de studieroute.

Hoog water - man op fiets, Klimaar en management Saxion

Klimaat en Management

Hoe we met klimaatverandering omgaan, is de belangrijkste opgave voor de toekomst. We weten het allemaal, maar we weten niet goed hoe we dat moeten doen. En daar kom jij om de hoek kijken. Als afgestudeerd expert van de studieroute Klimaat en Management weet jij hoe je klimaatoplossingen voor de toekomst vormgeeft. Meer weten? Bekijk deze studieroute.

Bouw havengebied Deventer, Stedenbouwkundig Ontwerpen Saxion

Stedenbouwkundig Ontwerpen

Steeds meer mensen wonen in de stad. Dat heeft effect op de manier waarop we samenleven en op de inrichting van de stad. Bij de studieroute Stedenbouwkundig Ontwerpen leer je hoe je toekomstbestendige ontwerpen maakt voor een plek, wijk, dorp of stad. Benieuwd naar de inhoud van deze studieroute? Lees meer...

Get Ready for a Smart World?!

Hoe bereiden wij jou voor op een slimme wereld als je vakgebied niet direct met technologie te maken heeft? Saxion-docent Bert Groot vertelt hoe hij en zijn collega's dit aanpakken binnen het vakgebied stad en samenleving.

Nieuws van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling

Gerelateerde opleidingen