Hoog water - Klimaar en management - man op fiets

Vertel hoe wij met grote klimaatveranderingen om moeten gaan!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Hoe we met klimaatverandering omgaan, is de belangrijkste opgave voor de toekomst. We weten het allemaal, maar we weten niet goed hoe we dat moeten doen. En daar kom jij om de hoek kijken. Als afgestudeerd expert Klimaat en Management weet jij hoe je klimaatoplossingen voor de toekomst vormgeeft.

De bachelor Klimaat en Management is een studieroute binnen de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling
Windmolen klimaat en management

Spin in het actuele klimaatweb

Aanpassen aan het klimaat en de overgang naar duurzame energie zijn superactuele onderwerpen. Dit vraagt heel veel van Nederland en ver daarbuiten. Als kritische en flexibele expert stuur jij alle betrokken partijen aan!

Drie studenten en een docent in het Stadslan

Impact hebben via het stadsLAB

Het klimaatvraagstuk oplossen doe je niet alleen en al helemaal niet van achter een bureau. Daarom werk je al snel samen met andere studenten aan echte opdrachten in het stadsLAB. Je levert dus al direct oplossingen met impact!

Ondergelopen stad Deventer, klimaat en management

Samen slimme oplossingen bedenken

Je werkt in het eerste jaar samen met studenten van Stedenbouwkundig Ontwerpen, Bestuurskunde / Overheidsmanagement en Ruimtelijke Ordening en Planologie. Samen bedenk je slimme oplossingen! Na dit jaar kun je nog switchen naar een van deze drie.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Warmterecords in de winter en hevige regenbuien in de zomer met ondergelopen straten en kelders als gevolg. Het klimaat verandert en daarom moeten we ons leefgebied anders inrichten, bijvoorbeeld door slimme combinaties te maken. Of door sneller over te stappen naar duurzame energie. Maar waar moeten al die windmolens en zonnepanelen staan en hoe gaan we leven zonder ons aardgas? Jij ontdekt dat!

Studie-inhoud
Auto elektrisch aan het opladen

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Na je studie

Na je studie Klimaat en Management adviseer jij over uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en het gebruik van nieuwe energiebronnen. Jij begeleidt bestuurders in het maken van keuzes voor de inrichting van onze samenleving. Qua techniek is veel mogelijk, maar je moet ook rekening houden met belangen van bijvoorbeeld inwoners. Jij bent regisseur die nieuwe oplossingen bedenkt.

Student wijst iets aan op de laptop
Water en weiland, klimaat en management

Er moet veel gebeuren om Nederland klimaatbestendig te maken, dus hebben we je keihard nodig

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen