Bouw havengebied Deventer, Stedenbouwkundig Ontwerpen Saxion

Ontwerp steden waarin iedereen prettig samenleeft!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Steeds meer mensen wonen in de stad. Dat heeft effect op de manier waarop we samenleven en op de inrichting van de stad. Bij Stedenbouwkundig Ontwerpen leer je hoe je toekomstbestendige ontwerpen maakt voor een plek, wijk, dorp of stad.

De bachelor Stedenbouwkundig Ontwerpen is een studieroute binnen de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling
Station Enschede

Kennis voor het ontwerp van straks

Als ontwerper van gebieden leer je op een creatieve, kritische manier om te gaan met een wereld die snel verandert. Je ontwerpt oplossingen voor vraagstukken in de stad, waarbij jij onderzoekt wat de meest ideale situatie is.

Stadslab en digiboard

Het stadsLAB: leren in de praktijk

In het StadsLAB werk je aan echte praktijkopdrachten uit het werkveld. Daardoor krijg jij alle kans om je eigen stempel op je opleiding te drukken! Als ontwerper ontdek je in het stadsLAB je interesses en bouw je een portfolio op.

Studenten aan het werk in het Stadslab

Samenwerken met andere opleidingen

Je werkt veel samen met de studieroutes binnen Ruimtelijke Ontwikkeling en met de opleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement. Daardoor leer je ontwerpen te maken vanuit verschillende invalshoeken.

Meld je nu aan

Aanmelden doe je via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Bij Stedenbouwkundig Ontwerpen (SO) leer je hoe je de ruimte om ons heen kunt ontwerpen. Je bent dus creatief, weet wat de mensen van nu willen en je houdt rekening met de wensen van verschillende partijen. Jouw ideeën kun je goed visueel maken. Tegelijkertijd blijf je kritisch en zelfstandig nadenken. In het StadsLAB pas je dat al snel in de praktijk toe!

Studie-inhoud

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE IN EEN NOTENDOP

Nieuws van deze opleiding

Na je studie

Als stedenbouwkundig ontwerper maak je creatieve en innovatieve ontwerpen die bijdragen aan een stad die leeft. Je ziet de kwaliteit van de omgeving en probeert deze mooier en prettiger te maken voor iedereen. Jouw ideeën vertaal je naar toekomstbestendige oplossingen voor bijvoorbeeld een plein, bedrijfsterrein of binnenstad. Deze werk je uit in een schets, maquette of 3D-presentatie.

Jouw toekomst
Urban planning: winkelstraat

Gerelateerde opleidingen