Rosa

"Mijn naam is Rosa, ik ben 21 jaar, woon in Apeldoorn en zit in het vierde jaar van de opleiding Security Management.

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd in alles wat met politie en criminaliteit te maken heeft. Toen ik een opleiding moest kiezen kwam ik uit op Security Management, omdat het perfect deze aspecten en de bedrijfskundige kant van beveiliging combineert. Om goed te zijn binnen dit vakgebied, moet je in de huid van 'de tegenstander' kunnen kruipen. Dat is iets wat mij destijds aantrok. 

Ik heb verschillende online keuzetesten uitgevoerd. Daar kwam niet echt iets uit waarvan ik dacht 'dat vind ik nou echt leuk!' Toen ben ik naar Saxion open dagen gegaan en heb ik meerdere voorlichtingen en proeflessen bezocht. Security Management sprong er voor mij echt uit door de interactieve presentaties en enthousiaste leraren. Hierna heb ik voor de zekerheid nog een proefles gevolgd bij Security Management."

Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat met politie en criminaliteit te maken heeft

Rosa Security Management
Rosa, vierdejaars student


Goede begeleiding
"Mijn favoriete vakken waren criminologie en de integrale opdrachten, omdat deze lessen mij vakinhoudelijk erg aanspraken en omdat wij hierbij op een projectmatige manier leerden om samen te werken. Ik had erg veel moeite met bedrijfseconomie, omdat het mij niet aansprak en omdat ik het erg lastig vind. Gelukkig heb ik erg goede begeleiding gehad. In een van de integrale opdrachten kregen wij de taak om een risicoanalyse op te stellen voor een productieketen van het fictieve, internationale bedrijf 'Medichain'. Hierbij moesten we rekening houden met de risico's in de verschillende landen."

Professioneel, uitdagend en interessant
"Ik heb in het derde jaar een halfjaar stage gelopen bij SDR Academy. Dit is een trainingsbedrijf dat gespecialiseerd is in behavioural profiling (niet te verwarren met etnische profilering!!). Daar heb ik geholpen met trainingen en het doen van korte onderzoeken. Mijn afstudeerstage doe ik bij Levent Group, een particulier recherchebureau. Als ik de opleiding Security Management moest omschrijven in drie woorden dan zou dat zijn: professioneel, uitdagend en interessant. En voor toekomstige studenten kan ik als tip geven: ga naar open dagen, praat met studenten en docenten en doe mee aan meeloopdagen!"