​Raymon van der Horst

"Security, onmisbaar in het dagelijks leven. Een van de redenen waarom ik gekozen heb voor hbo Security Management. Spionage, sabotage, agressie, terreur, het zijn allemaal actuele, spannende onderwerpen waar een SEC-student mee bezig gaat. Kijk dus verder dan het V-teken en de uitsmijter, het eerste wat men te binnen schiet bij het topic security."
 

Spionage, sabotage, agressie, terreur; allemaal actuele spannende onderwerpen waar je bij Security Management mee bezig gaat!

​Raymon van der Horst Security Management
Raymon

Bereid je goed voor!
"Een open dag, meeloopdag en wat research zijn vooraf gegaan aan mijn studiekeuze. Aan te raden, omdat je zo voorbereid bent op mogelijk minder aangename vakken. Recht is zo’n vak, wat vermoeiend kan zijn om te leren. Uiteindelijk zal de waarde van dit vak zichtbaar worden, vooral tijdens de aangenamere praktijkvakken. Bij het opstellen van een beveiligingsplan bijvoorbeeld, is het essentieel dat er niet in strijd met de wet gehandeld wordt. Dit kan sancties en imagoschade opleveren, wat een security manager van een bedrijf absoluut wil voorkomen."

Goede aansluiting
"Deze jonge opleiding, die Saxion als een van de weinigen aanbiedt, geeft naast een toekomst als security professional ook nog andere carrièremogelijkheden. Het is een goede aansluiting om bijvoorbeeld bij organisaties als de politie te gaan werken op hbo-niveau. Iets waarin ik van jongs af aan al in geïnteresseerd ben. Wie weet verandert er nog veel in drie jaar. Ik hoop in ieder geval een passende baan te vinden waar ik de ervaringen en theorie uit de opleiding Security Management kan toepassen."