Ik zou je aanraden om te doen wat jou het leukste lijkt

1)Met de deur in huis vallen: wie ben je, hoe oud ben je en waar woon je, in welk studiejaar zit je en bij welke opleiding?

Ik ben Danika Streppel, 19 jaar oud, ik woon in Apeldoorn en studeer aan het Saxion in Deventer. Zit op dit moment in het 2e jaar van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling in de richting stedenbouwkundig ontwerpen.

Ik zou je aanraden om te doen wat jou het leukste lijkt

Danika Streppel
Danika Streppel, Student

2) Waarom heb je voor jouw opleiding bij Saxion gekozen? 

Ik heb gekozen voor de opleiding stedenbouwkundig ontwerpen omdat ik van jongs af aan al geïnteresseerd in steden en daarom sloot de opleiding ruimtelijke ontwikkeling zo goed aan. Ik heb voor de opleiding bij Saxion gekozen omdat het lekker dichtbij is en omdat wij bij Saxion werken met het stadslab, waarin je in het 2e en 4e jaar werkt met echte opdrachtgevers en voor hun een project doet en niet voor school.

3) Wat heb je gedaan in je studiekeuzeproces? Met andere woorden: hoe heb je jezelf ervan overtuigd om voor deze opleiding te kiezen?

Ik ben naar verschillende open dagen geweest van deze en andere opleidingen. Doordat ik niet veel anders in gedachten had was voor mij de keuze al snel gemaakt, Deze opleiding is maar op 2 plekken in Nederland te volgen en de keuze voor Saxion was makkelijk.

4) Heb je een favoriet vak en/of module, waarom is dit je favorite?

Mijn favoriete vak is het StadsLAB, hierin werk je in het 2e en 4e jaar aan echte opdrachten uit het werkveld. Je leert de werkwereld hierdoor sneller kennen, je bent zelfstandiger, zelfverzekerder en je bouwt tijdens je studie het netwerk steeds makkelijker en sneller op.

5) Oké, to be honest, welk vak en/of module vind je wat minder en waarom?

In het eerste jaar zit je samen met de andere opleidingen, planologie en bestuurskunde. Ik heb persoonlijk minder met de politiek georiënteerde vakken. Echter geeft dit wel een toevoeging aan je opleiding en je kennis die je later in het werkveld weer nodig hebt.

6) Heb je een voorbeeld van een tof project / projecten waar je mee bezig bent geweest? En wat was de essentie van dat project?

Ik ben bezig om een verkaveling te maken voor een nieuwbouwproject in een klein dopje in Gelderland, Hall. Hierin was de opdracht dat er op een oud weiland 24 nieuwe woningen moesten komen. Wij hebben voor de opdrachtgever een plan gemaakt met 3 verschillende ontwerpen waar zij inspiratie uit kunnen halen. Het leuke was dat uit de commissie waarvoor wij deze opdracht hebben gedaan ook een eerstejaars student stedenbouwkundigontwerpen zit, hij is meerdere keren bij onze ontwerpprocessen komen te zitten en heeft mee gekeken en geholpen. Je werkt dus in het StadsLAB met allemaal verschillende mensen samen.

7) Als je de opleiding in één woord mocht omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (Oké, in 3 woorden is ook goed ;-) )

Integrale samenwerkingen en persoonlijke begeleiding.

8) Heb je al stage gelopen? Mooi, tell us more! Waar heb je stage gelopen, wat heb je er geleerd en wat was je opdracht?

Nee pas in het 3e jaar lopen wij stage en doen wij een minor.

9) Stel je voor: je hebt een twijfelende studiekiezer voor je staan. Welke tip zou je hem/haar meegeven om te kiezen voor deze (of een andere) opleiding?

Ik zou je aanraden om te doen wat jou het leukste lijkt, gelukkig hoef je bij ons pas aan het einde van het 1e jaar een richting te kiezen. Dit maakt de keuze makkelijker maar ook dat wij werken met een stadslab en dat is een groot voordeel voor de opleiding.