Student zwaait lachend

Online open dag: Tourism Management

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Tourism Management? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Blijf op de hoogte van online open dagen vanaf het najaar 2021!

Meer info

Online open dagen: wat zijn dat eigenlijk?!

Misschien heb je al het een en ander gelezen over online open dagen. Inkoppertje, maar het zijn volledig online bijeenkomsten om jou te helpen met je studiekeuze. Normaal gesproken houden we open dagen in onze gebouwen, maar dat kan nu helaas niet. Hoe werkt het dan wel? Bekijk onze online open dagen pagina en we vertellen je precies wat je kunt verwachten.

Meer info over online open dagen
Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Veelgestelde vragen over Tourism Management

Als je van het mbo komt, ben je met elke niveau 4-opleiding toelaatbaar. Als je van de havo of het vwo komt, ben je met alle profielen toelaatbaar, mits je met het profiel Cultuur en Maatschappij enidexamen hebt gedaan in de vakken economie of bedrijfskunde/management & organisatie. Lees voor meer informatie de Toelatingseisen 2020-2021.

Het opdoen van praktijkervaring is een belangrijk onderdeel van de studie. Om die reden maakt een half jaar stage deel uit van het studieprogramma. Naast een half jaar les op school, loop je stage in het tweede jaar en dat kan bij een bedrijf in binnen- of buitenland. Omdat de toerisme- en gastvrijheidsbranche zeer internationaal is georiënteerd, ben je verplicht om minimaal één semester in het buitenland door te brengen. Hiervoor heb je drie mogelijkheden: de zojuist genoemde stage, je minor en/of je afstuderen. Je brengt dus tijdens je studie minimaal één en maximaal drie semesters in het buitenland door. De minor kun je naar eigen keuze invullen met een managementstage, een half jaar studiespecialisatie in Nederland of een study abroad bij één van de ruim 35 partneruniversiteiten.

De academie waar Tourism Management onderdeel van uitmaakt, heet de Hospitality Business School. Gastvrijheid (hospitality) is één van onze kernbegrippen, maar de naam geeft ook aan dat het een opleiding is binnen het zogeheten economisch domein. Toerisme valt voor een groot deel binnen de commerciële sector. Zo zijn investeringsbegrotingen, exploitatierekeningen en kosten-batenanalyses van belang en deze komen ook zeker aan bod tijdens de opleiding. Uiteraard is de economische kennis toegespitst op de toeristische sector. Het niveau wordt tijdens de vierjarige opleiding opgebouwd. Enige kennis van economie wordt wel verwacht.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden na het behalen van de opleiding Tourism Management. Dit is tevens een veelgenoemde reden voor studenten om juist voor Tourism Management te kiezen. Zo kun je aan de slag voor reisorganisaties als Booking.com of Beachmasters, touroperators zoals TUI, maar ook voor kleine en grote gemeentes. Ook bij hotels, luchtvaartmaatschappijen, congrescentra, eventorganisaties, vakantieparken, pretparken, musea, regiomarketingbureaus en adviesbureaus kun je aan de slag. Je bent bovenal geschikt voor functies waar je doelgroepen moet bereiken of moet aantrekken en waarbij kennis van innovatieve digitale tools en gastvrijheid onmisbaar is. Zowel binnen als buiten de branche! Neem eens een kijkje op Travelcareers om een beeld te krijgen van functies in toerisme.

De opleiding Tourism Management wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden. De informatie die gedeeld wordt tijdens open dagen, Meet & Greets of door huidige studenten kunnen je helpen om een bewuste keuze te maken. Als deze keuze niet helemaal uitpakt zoals verwacht, wil je wellicht switchen van de ene naar de andere variant van Tourism Management. Dit is niet zomaar mogelijk en moet altijd in overleg met je studieloopbaanbegeleider en de examencommissie gebeuren. Overstappen van het Nederlandstalige naar het Engelstalige programma gedurende je studie raden wij niet aan. Andersom switchen zou een logischere keuze zijn. We raden je aan om voor dat je begint met de studie goed over deze keuze na te denken en waar nodig in gesprek te gaan met een docent of student van de opleiding.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.