Tourism Management

Tourism Management: de wereld ligt aan je voeten

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Ben jij klaar om de wereld te veroveren, van betekenis te zijn voor mensen tijdens hun vrijetijdsbesteding en tegelijkertijd een blijvende positieve impact achter te laten? Kies dan voor de hbo-opleiding Tourism Management! In deze opleiding leer je de toekomst van toerisme vorm te geven en daarmee de wereld om ons heen gastvrijer te maken. Ontdek hoe jij als expert een essentiële rol kunt spelen in het creëren van duurzame (reis)ervaringen en bedrijven te leiden, starten en innoveren. Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur en maak je klaar om de wereld te veranderen op een manier die zowel betekenisvol als adembenemend is.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Excursie

Toerisme én recreatie

Ontdek de diversiteit van de branche en ontgrendel elke denkbare kans die er binnenin ligt. Dit avontuur omvat uitdagende vraagstukken, leuke projecten en gave stages bij reisorganisatie, marketing- en eventbureaus, campings, bungalowparken, hotels en nog veel meer.

Actuele vraagstukken

Studiereizen, excursies en projecten

Je maakt direct kennis met het werkveld. Bij hbo toerisme organiseren we (buitenlandse) studiereizen, inspirerende gastcolleges en betekenisvolle excursies. Daarnaast ga je aan de slag voor echte opdrachtgevers uit de branche.

Studenten met tablet

Ontdek de wereld van Smart-Tech

Virtual reality gebruiken als preview van een vakantie, of een app die toeristen de highlights van een stad laat ontdekken? Speel in op de wensen van de toerist en creër een onvergetelijke beleving met slimme tools. Jij bedenkt het plan en eindproduct bij de opleiding Tourism Management; anderen maken het.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Tourism Management

De opleiding Tourism Management bereidt jou voor op een spannende branche die continu in beweging is. Je leert door een commerciële bril naar concurrenten en consumenten te kijken, zodat je kansen ziet en pakt. Daarbij houd je rekening met mens en natuur. Jij leert waar mensen behoefte aan hebben, hoe je een ultieme beleving creëert en gastvrije service verleent.

Studie-inhoud
wanderlust

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE tourism management IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Tourism Management

Mogelijkheden na je opleiding Tourism Management

Met jouw nieuwsgierigheid, ondernemende houding en gevoel voor gastvrijheid ontwikkel jij toeristische producten en diensten voor verschillende soorten reizigers. Jij weet als geen ander waar de markt op zit te wachten na hbo Tourism Management; of dit nu voor een land, regio, stad of toeristisch bedrijf is. Jij speelt hier op een innovatieve manier op in. De wereld ligt letterlijk aan je voeten.

Jouw toekomst
Selfie meisje

Gerelateerde opleidingen

DE STUDIE tourism management IN EEN NOTENDOP

De opleiding Tourism Management is een studie voor studenten die geïnteresseerd zijn om de toerismebranche in de volle breedte te leren kennen en om alle mogelijkheden daarbinnen te benutten. De voltijdstudie hbo toerisme wordt in het Nederlands gegeven.

De bachelor Tourism Management is gericht op het ontwikkelen van de kennis, vaardigheden en professionele houding die nodig zijn om een succesvolle carrière in de toerisme-industrie op te bouwen. De studie bestaat uit vakken zoals veranderende wereld van toerisme, destinatiemarketing, event organisatie & communicatie en smart tourism. Studenten lopen daarnaast stage lopen in verschillende organisaties, zoals toeristische bureaus, hotels en reisorganisaties in binnen- of buitenland.

De studie duurt vier jaar en is opgedeeld in verschillende onderwijsblokken die elk een specifiek thema hebben, namelijk gastvrij verbinden, betekenisvol ondernemen en technologisch innoveren. De studie is daarnaast ontworpen om studenten te helpen bij de ontwikkeling van professionele vaardigheden zoals communicatie, samenwerking en kritisch denken.

Na de studie Tourism Management weet je als geen ander waar de toerist of recreant op zit te wachten en speel je graag in op hun wensen en behoeften. Je gaat werken bij bijvoorbeeld toeristische bureaus, hotels, reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen en eventorganisaties. 

Om toegelaten te worden tot het programma moet je voldoen aan bepaalde toelatingseisen. Als je over een havo-, vwo- of mbo-diploma beschikt is de kans groot dat je toegelaten wordt.

Over het algemeen is de bachelor Tourism Management een geschikte keuze voor studenten die geïnteresseerd zijn in het werken in de toerisme-industrie. Het programma biedt een goede basis de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen, waardoor studenten goed voorbereid zijn op hun toekomstige carrière.