Studenten in vliegtuigstoel

Ga jij de wereld van toerisme opschudden?

  • Bachelor (Voltijd)
  • vier jaar
  • Deventer
  • Start in september

Lijkt het jou leuk om bestemmingen, zoals landen, steden of regio’s, aantrekkelijk te maken voor toeristen? En vind jij wil jij nieuwe reizen bedenken die duurzaam én betekenisvol zijn? Ontdek dan de wereld van toerisme: een wereld waar alles draait om ondernemerschap, gastvrijheid én creativiteit.

Routekaart

Toerisme én recreatie

In het eerste jaar maak je kennis met toerisme én recreatie. Via projecten en vraagstukken ontdek je wat je interessant vindt. In de jaren daarna kies je een richting die bij je past.

saxion-enschede-dag-2-hires-123.jpg

Altijd actuele vraagstukken

In elk kwartiel staat één groot toeristisch vraagstuk centraal, waarmee jij aan de slag gaat. Dit vraagstuk komt van een bestaande opdrachtgever uit het vak. Je maakt dus direct kennis met allerlei bedrijven en organisaties.

Studenten met tablet

Ontdek de wereld van smart-tech

Je raakt bekend en vertrouwd met nieuwe technologieën. Denk aan slimme reisapps, chatbots voor snelle klantenservice of irisscanners op vliegvelden. Via deze technieken krijgt een reiziger meer beleving of een betere service.

Meld je nu aan

Meld je vóór 15 augustus aan via Studielink

Direct aanmelden

Proefstuderen

Onze meeloopdagen starten weer in oktober.

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

3.9 Sterren

Tijdens je studie

Tourism Management is een opleiding die jou voorbereidt op een vak dat steeds verandert. Je leert met een economische bril naar de (internationale) markt te kijken, zodat je kansen ziet én pakt. Daarbij houd je rekening met mens én natuur. Jij weet als geen ander wat reizigers willen, hoe jij de beste beleving creëert en hoe je gastvrije service verleent.

Studie-inhoud
wanderlust

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Met jouw nieuwsgierigheid, ondernemende houding en gevoel voor gastvrijheid ontwikkel jij toeristische producten en diensten voor verschillende soorten reizigers. Jij weet als geen ander waar de markt op zit te wachten; of dit nu voor een land, regio, stad of toeristisch bedrijf is. Jij speelt hier op een innovatieve manier op in. De wereld ligt letterlijk aan je voeten.

Jouw toekomst
Selfie meisje

Gerelateerde opleidingen