​Maaike Helthuis

Maaike Helthuis is oud-student Werktuigbouwkunde. Aansluitend volgde zij nog de post-hbo-opleiding BK5 bij Saxion. Inmiddels werkt Maaike als sales engineer bij Food Technology Noordoost Nederland B.V. (FTNON), een bedrijf dat machines voor de voedingsindustrie ontwikkelt en produceert.

“Ik houd me hier bezig met fabriekslayouts voor klanten die een nieuwe lijn willen of machines willen vervangen. Ik maak tekeningen waar de machines in lijn staan. Hierbij puzzel ik als het ware met de machines om ze in de productielijn te zetten. Ook de volgende stap, het calculeren en offreren, hoort bij mijn werk. Voor het maken van kloppende calculaties heb ik veel contact met de interne organisatie en uiteraard ook contact met klanten en toeleveranciers om tot een oplossing te komen die voldoet aan de wensen van de klant.

Tijdens mijn opleiding vond ik het erg prettig dat we veel in projecten werkten, waarin je de theorie direct kon toepassen

MaaikeHelthuis.jpg
Maaike Helthuis, afgestudeerd

Tijdens mijn opleiding vond ik het erg prettig dat we veel in projecten werkten, waarin je de theorie direct kon toepassen. Vooral nu ik erop terugkijk, zie ik dat je daardoor heel gestructureerd leert hoe het ontwerpproces verloopt.

Waar ik ook met veel plezier op terugkijk, is mijn minor. Die heb ik destijds in Odense (Denemarken) gedaan. Daar zat ik tussen andere studenten die ook allemaal voor hun studie in het buitenland zaten. Zo leer je naast je studie veel over andere Europeanen. Erg waardevol als je zoals ik in een internationaal georiënteerd bedrijf gaat werken.”