hbo Werktuigbouwkunde in de praktijk saxion

Leer slimme producten en constructies te ontwerpen voor de industrie bij hbo Werktuigbouwkunde

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in februari, september

Bij de opleiding Werktuigbouwkunde (WB) leer je alles over het ontwerpen, doorrekenen, produceren en technisch verbeteren van producten, machines en constructies. Het gaat er hierbij om dat je een vraag of een probleem van een klant kan vertalen naar een technische oplossing. Hiervoor maak je onder andere gebruik van 3D-teken- en simulatiepakketten.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
wat is werktuigbouwkunde saxion

​Hoge baankans

Kies je voor hbo Werktuigbouwkunde, dan weet je zeker dat het bedrijfsleven staat te springen om mensen met jouw kennis. Twijfel je tussen hbo of mbo? Lees meer over onze unieke samenwerking met ROC van Twente.

Studenten werktuigbouwkunde in werkplaats saxion

Ontwerpen, duurzame energie en industriële automatisering

De opleiding Werktuigbouwkunde werkt nauw samen de Saxion-lectoraten Lichtgewicht Construeren, Duurzame Energievoorziening en Mechatronica. Je kunt je tijdens jouw studie specialiseren in een van deze richtingen.

mechanical engineering saxion

Aan de slag met Smart Solutions

Tijdens het Smart Solutions Semester werk je samen met studenten van andere Saxion-opleidingen aan opdrachten uit het bedrijfsleven. Je maakt hiermee kennis met andere (technische) disciplines en leert veel over communicatie en samenwerken.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Werktuigbouwkunde

Je leert tijdens je studie Werktuigbouwkunde alles over het ontwerpen, produceren en technisch verbeteren van producten, machines en constructies. Daarnaast krijg je ook vakken op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, projectmanagement en onderzoek. Op basis van concepten kom je uiteindelijk tot een definitief ontwerp van je product. Hiervoor maak je onder andere gebruik van programma’s zoals SolidWorks, C++ en Matlab.

Studie-inhoud
Studeren Werktuigbouwkunde saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE werktuigbouwkunde IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Werktuigbouwkunde

Mogelijkheden na je opleiding Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkundigen kom je overal tegen in de industrie, bijvoorbeeld in ontwerp- en productieomgevingen, maar ook bij ingenieurs- en adviesbureaus. Sectoren waar je werktuigbouwkundigen vindt zijn duurzame energie, bedrijven voor medische productontwikkeling en procesautomatisering. Je ontwerpt en bouwt bijvoorbeeld productiemachines, transportsystemen en voertuigen zoals auto's en motoren.

Jouw toekomst
engineering bachelor saxion
Student Werktuigbouwkunde saxion

Tijdens mijn opleiding vond ik het erg prettig dat we veel in projecten werkten, waarin je de theorie direct kon toepassen

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen