Zes studenten kijken richting camera

Studiekeuzecheck / Meet & Greet

Let op: door de maatregelen rondom het coronavirus wordt Meet & Greet vanaf 1 juni online aangeboden. Na je aanmelding in Studielink ontvang je van je opleiding een mail met meer informatie. Houd onze berichten in de gaten om op de hoogte te blijven of check onze FAQ!

Start jij in september 2020 met een opleiding bij Saxion? Dan nodigen we je uit voor een Meet & Greet met de door jou gekozen opleiding. Je maakt kennis met toekomstige medestudenten, het onderwijsprogramma, huidige studenten en docenten.  

Na je aanmelding in Studielink ontvang je automatisch een uitnodiging voor deze online groepsactiviteit. Natuurlijk kan je een individueel gesprek (studiekeuzecheck) aanvragen, maar Meet & Greet biedt je een veel beter beeld van de opleiding. Voor het aanvragen van zo’n individueel gesprek neem je contact op met jouw opleiding. 

Deelname is niet verplicht, maar Meet & Greet wil je gewoon niet missen. Jij wilt toch ook weten wat je te wachten staat? Met wie je gaat studeren en wie de docenten zijn? Dit en nog meer ontdek je tijdens de Meet & Greet van jouw opleiding. Meet & Greet is hét moment voor de zomervakantie om te checken of je straks op de juiste plek zit. 

In verband met de coronamaatregelen wordt Meet & Greet dit jaar pas vanaf 1 juni aangeboden. Heb je je al langere tijd geleden aangemeld en nog niets gehoord? Kijk even in je spambox. Vind je daar niets en ben je bang dat je de uitnodiging gemist hebt? Neem dan even contact op met je opleiding. De contactgegevens vind je op de opleidingspagina. 

Meestal is het mogelijk om uit meerdere data te kiezen. Houd de data van jouw opleiding dus in de gaten!

Om in te loggen op saxion-intake.nl heb je je Saxion-account nodig. Via je privé-mail heb je van ons jouw persoonlijke inloggegevens hiervoor ontvangen. Kun je deze informatie niet meer vinden of heb je andere problemen met inloggen? Neem dan contact op met de opleiding. 

Ga naar account.saxion.nl en vraag een nieuw wachtwoord aan.

Er is een aantal mogelijkheden:

  • Check je browser. Om gebruik te maken van alle functies van het programma, maak je het beste  gebruik van Firefox of Google Chrome.

  • Inloggen via een mobiel geeft foutmeldingen: probeer het nog eens via een pc of laptop. 

  • Er zijn op dit moment geen data voor Meet & Greet beschikbaar. Tot de zomervakantie zijn er meerdere Meet & Greet momenten. Als een moment vol is, verdwijnt hij uit de lijst van mogelijkheden. Is het nog geen eind juni? Neem contact op met de opleiding om te vragen welke mogelijkheden er zijn. De meeste opleidingen bieden na eind juni geen Meet & Greet meer aan. Dan zien we je graag tijdens de introductieweek (start 24 augustus).

Je krijgt een link toegestuurd om deel te nemen aan een livestream via Blackboard Collaborate. Klik op het afgesproken tijdstip op de link en doe mee met Meet & Greet! Hierin beantwoorden een student en een docent vragen over de opleiding.  

Tip: gebruik Google Chrome als browser en oordopjes of een koptelefoon voor de beste ervaring! 
 

Tijdens de online Meet & Greet beantwoorden een student en een docent vragen over de opleiding. In de livestream kun je jouw vragen stellen. Dat kan op twee manieren: 

  • Door je 'hand op te steken': klik op het icoontje onderaan het scherm.  

  • Door je vraag in de chat te stellen aan de rechterkant van je scherm.  

Om te voorkomen dat iedereen door elkaar praat, zetten we je camera en je microfoon uit. Het kan zijn dat je wordt uitgenodigd om je vraag 'live' te stellen. De docent of student activeert dan je microfoon. 

Opleidingen met een loting, het zogenaamde ‘onderzoek aanvullende eisen’ of een werkplekeis kennen géén Meet & Greet. Of jouw opleiding een Meet & Greet organiseert of een intake als inschrijfvoorwaarde heeft, kun je per opleiding zien in de studiekiezer of op de webpagina van de opleiding die jij wilt volgen. 

Studenten die na aanmelding in Studielink in de aanmeldportal van Saxion aangeven dat ze een functiebeperking hebben, krijgen een uitnodiging voor een Meet & Greet met de gekozen opleiding en een uitnodiging voor een vrijwillig gesprek met een studentendecaan van Saxion. In het gesprek met de studentendecaan wordt besproken welke mogelijkheden en voorzieningen Saxion heeft om je te ondersteunen. Heb je na deelname aan Meet & Greet nog behoefte aan een individueel gesprek (studiekeuzecheck)? Neem dan contact op met de opleiding.

Meer informatie over studeren bij Saxion met een functiebeperking

Wil je meer informatie over studeren bij Saxion met een functiebeperking, kijk dan eens op onze pagina hierover.

Natuurlijk kan je een individueel gesprek (studiekeuzecheck) aanvragen, maar Meet & Greet biedt je een veel beter beeld van de opleiding.