saxion laptop

Rooster

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik mijn eerste rooster?
Het studiejaar begint in de eerste week van september. Een maand voor de start kun je via saxion.nl/startersinfo alvast informatie vinden over de boekenlijsten en introductie. In de introductieweek van het nieuwe studiejaar krijg je het eerste rooster van het jaar. 

Hoe werkt het als ik start in februari ?
Start je in februari met een studie, dan kun je het best contact opnemen met iemand van jouw opleiding voor informatie over het rooster. Bekijk vooral ook de startersinformatie op de opleidingspagina van jouw studie. Daar vind je praktische informatie en meer over de boekenlijst. Je hebt geen introductie voorafgaand aan het starten van je opleiding.

Heb ik nog een (verplichte) introductie voordat mijn opleiding begint?  
Ja, de week vóór 1 september is de introductie bij Saxion. De meeste opleidingen hebben een verplicht programma op maandag en/of dinsdag. Vanaf juli lees je daar meer over op saxion.nl/startersinfo. In het tweede deel van de introductieweek organiseren we de HOI, voor alle eerstejaars van Saxion. In no-time leer je het studentenleven en je medestudenten kennen. Kijk voor meer informatie op saxion.nl/hoi.

Ik kom pas laat terug van vakantie en mis de eerste lessen, is dat erg?
Het is belangrijk dat je er de eerste lessen al bij bent, zodat je geen achterstand oploopt. Kun je écht niet aanwezig zijn? Laat dit dan meteen weten aan jouw studieloopbaanbegeleider. Zo zijn ze in ieder geval op de hoogte is en kunnen ze eventueel iets met je afspreken.

Kan ik mijn bijbaantje aanhouden naast mijn studie?
Dat ligt eraan. Houd er rekening mee dat jouw rooster ongeveer elke tien weken kan veranderen. Ook tijdens zo’n periode komen wel eens roosterwijzigingen voor. Je kunt er dus niet vanuit gaan dat je altijd op vaste tijden kunt werken naast je studie.

Op welke dagen en tijden heb ik les als ik in deeltijd studeer?
Dat verschilt per deeltijdopleiding. Vraag bij jouw opleiding wanneer de lesdagen en lestijden zijn. 

Ik wil graag met iemand in dezelfde klas, kan dat?
Dat verschilt per opleiding. Vraag bij jouw opleiding wat er mogelijk is.