saxion-apeldoorn-hires-100.jpg

Je hebt je aangemeld voor een opleiding, goed bezig! Maar hoe nu verder? Dat lees je hier! Stap voor stap hebben we nuttige info voor je opgesomd om je te helpen je inschrijving te voltooien.

Van aanmelding naar de start van je studie

Heb je je aangemeld voor een voltijd opleiding? Dan lees je hieronder wat je nog kunt verwachten!

Je hebt je via studielink.nl aangemeld voor een studie bij Saxion. Je heb van Saxion een e-mail ontvangen met je studentnummer. Vanaf maart start Meet & Greet, hierover ontvang je automatisch een e-mail. Hieronder lees je daar meer over.

Let op: Heb je je aangemeld voor een numerus fixus opleiding, dan verloopt de studiekeuzecheck anders. Check jouw opleidingspagina voor meer info!

Heb je je ingeschreven voor een voltijd opleiding? Dan word je vanaf 1 maart uitgenodigd voor een Meet & Greet met jouw opleiding. 

Wat is Meet & Greet?

Tijdens Meet & Greet kun je nog één keer checken of er een match is tussen jou en de opleiding waarvoor je hebt gekozen. Je maakt kennis met toekomstige medestudenten, het onderwijsprogramma, huidige studenten en docenten. Het perfecte moment om vragen te stellen en erachter te komen of jij je voor de juiste studie hebt aangemeld!

Individueel gesprek

Twijfel je na Meet & Greet nog over jouw studiekeuze, vraag dan een individueel gesprek (Studiekeuzecheck) aan. 

Maak voordat je op vakantie gaat je inschrijving compleet. Om in september te kunnen starten moet je je inschrijving voor 31 augustus voltooid hebben. Noteer deze data dus in je agenda!

In de laatste week van augustus organiseert iedere opleiding een opleidingsintroductie. Tijdens de opleidingsintroducties kom je alles te weten over je rooster, boekenlijst en maak je kennis met je groep.  worden dan veelal bekendgemaakt en je maakt kennis met je docenten en medestudenten.

Alle informatie om goed van start te gaan vind je vanaf eind juli ook op de startersinformatiepagina van jouw opleiding. 

De HOI, daar wil je bij zijn! Je leert je studiegenoten en studiestad kennen door middel van leuke activiteiten en gave feesten. Een betere start van je studie is er niet!

Noteer onderstaande dagen alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent! 

  • Maandag 24 en/of dinsdag 25 augustus voor de academie introducties.
  • Woensdag 26 augustus HOI Apeldoorn 
  • Woensdag 26 en donderdag 27 augustus HOI Enschede en Deventer

Wil je meer informatie over de HOI? Klik dan hier!

Op maandag 31 augustus 2020 start het studiejaar. Meer info over waar je hoe laat moet zijn op jouw eerste lesdag vind je vanaf half juli de op Startersinformatie-pagina.