Student paying

Bij Saxion betaal je het collegegeld door jaarlijks je machtiging voor het incasseren van het collegegeld via Studielink af te geven. Deze machtiging is één studiejaar geldig.

Heb je een Nederlandse bankrekening of een bankrekening binnen het SEPA-gebied? Dan kun je in Studielink je digitale (incasso) machtiging afgeven. Zodra je je betaalgegevens kunt invoeren, krijg je vanuit Studielink een bericht dat er een nieuwe ‘To Do actie’ in je ‘To Do lijst’ klaar staat. Hoe je je digitale machtiging vervolgens afgeeft, lees je in de handleiding van Studielink.

Wanneer je bank buiten het SEPA-gebied gevestigd is, beschik je niet over de benodigde gegevens (IBAN) om een machtiging via Studielink af te kunnen geven. Je kunt dan zelf het collegegeld in één keer overmaken of een papieren machtiging invullen. Dit formulier kun je bij Servicepoint ophalen.

In Studielink kun je aangeven dat iemand anders het collegegeld voor jou betaalt. De betalende partij heeft hiervoor een DigiD nodig. Nadat je hebt aangegeven dat iemand anders het collegegeld voor jou betaalt, ontvang je een e-mail met een link en instructies voor het afgeven van de digitale (incasso) machtiging. Deze stuur je naar de betaler door, waarna hij/zij de machtiging kan bevestigen.

Heeft de betalende partij geen DigiD (bijvoorbeeld een werkgever)? Dan geef je in Studielink zelf je machtiging af en betaal je het collegegeld zelf. Je verzorgt de verrekening daarna met je werkgever. Heb je een inschrijving bij de Saxion Parttime School en betaalt jouw werkgever het collegegeld? Neem dan contact op met de Saxion Parttime School (parttimeschool@saxion.nl) om een facturering in werking te stellen.

Je hebt bij Saxion de optie om het collegegeld in één keer of in termijnen te betalen. Dit kun je aangeven in Studielink.

Betaling in een keer
Bij betaling in één keer wordt het collegegeld automatisch geïncasseerd in de eerste maand van de start van je studie.

Betaling in termijnen
Saxion kent 10 termijnen. Als je in termijnen betaalt, wordt het collegegeld iedere maand rond de 25e afgeschreven (vanaf de start van je studie). Zorg voor voldoende saldo op je rekening (minimaal € 300 bij wettelijk collegegeld en minimaal € 900 bij instellingscollegegeld). Bij een betaling in termijnen wordt jaarlijks eenmalig € 24 administratiekosten in rekening gebracht bij de eerste termijn. Hierdoor zal de eerste termijn hoger zijn ten opzichte van de andere termijnen.

Bekijk het Incasso overzicht en lees wanneer de termijnen worden geïnd in het studiejaar dat jij studeert.

Jouw machtiging moet vóór 1 september binnen zijn om bij Saxion te mogen studeren. Als je niet voldaan hebt aan alle inschrijvings- en betalingsvoorwaarden, word je inschrijving bij Saxion geannuleerd en kun je niet bij Saxion studeren.

Als Saxion het collegegeld niet van je rekening kan afschrijven, loopt je inschrijving gevaar. Als we je moeten uitschrijven wegens wanbetaling, vervalt ook je recht op studiefinanciering en OV-kaart.