Eerste lichting studenten die via het Top Traject bij Saxion zijn gekomen

Het Toptraject is bedoeld voor praktisch ingestelde studenten en dé route naar het hbo. Vmbo-scholen uit de regio, ROC van Twente en Saxion werken in het Toptraject samen om het beste uit hun studenten te halen. Maar wat vooral belangrijk is, is dat de studenten op de juiste plek komen te zitten en optimaal gebruik van hun talenten maken!

Doorstromen van (v)mbo naar hbo

Het Toptraject ondersteunt en begeleidt jou zodat je succesvol kunt doorstromen binnen de vmbo-mbo-hbo-route. In het derde leerjaar van het vmbo word je toegelaten tot het Toptraject en blijf je ‘Toptrajecter’ tot jij op het hbo je propedeuse hebt gehaald.

Toptraject bij Saxion

In september 2019 starten de eerste studenten die het Toptraject (of een deel hiervan) gevolgd hebben, met hun hbo-opleiding. Voor deze studenten, maar ook voor studenten die in studiejaar 2018-2019 de mhbo-route Social Work gevolgd hebben, bieden we een ondersteunend programma. Dit programma bestaat uit verschillende workshops die helpen om het studiesucces in het eerste leerjaar te vergroten.

Het ondersteunende programma

Om het studiesucces in het eerste leerjaar te vergroten, kunje een aantal workshops volgen. Deze workshops zijn gericht op het verbeteren van hbo-studievaardigheden. Denk hierbij aan:

  • planning
  • het schrijven van verslagen
  • het leren van toetsen
  • het zoeken van literatuur.

De workshops worden aangeboden door experts vanuit Saxion. Afhankelijk van de groepsgrootte en interesse worden ze op verschillende momenten aangeboden. Er komt ook een digitale leeromgeving waarin je hulp en informatie kunt vragen aan elkaar en/of aan experts.

Meld je aan voor de startbijeenkomst in september

Ga jij na de zomervakantie studeren bij Saxion of heb jij afgelopen jaar de mhbo-route Social Work gevolgd? Kom dan naar de startbijeenkomst in september in Enschede. Je krijgt meer uitleg over de inhoud van het programma en de workshops. Aanmelden kan via de onderstaande button. Na aanmelding ontvang je meer informatie via de mail.

 

Ja, ik wil hier bij zijn!

Meld je aan!

Meer info?

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op:

Foto Elke Tijhuis.jpg

Elke Tijhuis

Projectleider Toptraject en Mhbo-routes Saxion

0620061866