van-wo-naar-hbo

Overweeg je om de overstap te maken van wetenschappelijk onderwijs naar hoger beroepsonderwijs? Dan heb je waarschijnlijk meerdere vragen die je beantwoord wilt hebben. Wetenschappelijk onderwijs en hoger beroepsonderwijs verschillen namelijk op diverse vlakken van elkaar. Denk bijvoorbeeld aan contacturen, begeleiding, onderwijstempo, beroepen en het toepassen van kennis in de praktijk. Ontdek of hbo bij jou past!

Verschil wo en hbo

Waar je op de universiteit vooral leert om kritisch en analytisch te kijken, leidt het hoger beroepsonderwijs je op tot een specifiek beroep. Je werkt oplossingsgericht in plaats van onderzoeksgericht. Bij het hbo heb je over het algemeen intensiever contact met mede-studenten, zijn er meer contacturen en werk je vaker in groepen. Afhankelijk van je competenties en ambities kan zowel een hbo’er als wo’er doorgroeien naar een leidinggevende functie. Toch zie je vaak dat je na het afronden van je hbo opleiding in een uitvoerende functie begint. Wanneer je universitair geschoold bent, kan je functie wat abstracter zijn.

Foto_Verschil-wo-hbo.jpg

Toelating op hbo

Wanneer je de overstap van wo naar hbo wilt maken, kun je bij Saxion uit alle hbo-opleidingen kiezen. Afhankelijk van de studie die je kiest en de vakken die je op de universiteit hebt afgerond, wordt er gekeken of je eventueel recht hebt op vrijstellingen. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden voor je zijn. 

Foto-toelating-hbo.jpg

Contactinformatie

Zit je eraan te denken om over te stappen van wo naar hbo en heb je nog een paar vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via onderstaande kanalen:

WHATSAPP:

088 - 019 3700

TELEFOON:

088 - 019 3700

E-MAIL:

doorstroom@saxion.nl
Saxin-enschede.jpg
saxion-start-momenten

Tussentijds instromen (gedurende het studiejaar)

Start de opleiding die jij op het oog hebt alleen in september? Neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. In sommige gevallen kun je al veel eerder een aantal vakken volgen, zodat je niet een lange periode moet wachten om te starten met een nieuwe studie.
Mail doorstroom@saxion.nl

Saxion Top Talent Programma

Bij Saxion kun je naast je bachelor ook meedoen aan het Top Talent Programma. Hiermee ontwikkel je je maximaal. Zo heb je later een streepje voor op de arbeidsmarkt. We bieden honours programma’s en excellentietrajecten aan.

Werk je graag verbindend en spreekt leidinggeven je aan? Dan past het honours programma bij jou. Met dit verbredende programma bouw je bruggen tussen verschillende vakgebieden. Je past kennis op een nieuwe manier toe. Bekijk onze honours programma's.

Wil jij graag uitblinken in jouw vakgebied? Dan is een excellentietraject écht iets voor jou. Binnen dit traject krijg je extra mogelijkheden om je te verdiepen. Zo doe je specialistische kennis en vaardigheden op. Bekijk onze excellentietrajecten.

studie technische bedrijfskunde saxion

‘Ik stapte over naar hbo en haalde binnen 2,5 jaar mijn diploma’

Lees de ervaring Alle ervaringen