Werken, studeren en prive combineren

Een druk privéleven combineren met je carrière. En die dan ook nog eens een boost willen geven. Dat vraagt om eigentijds deeltijdonderwijs. Als specialist in deeltijdonderwijs helpen we jou om jouw kennis up-to-date te houden. We begrijpen als geen ander dat een goede combi van onderwijs, werk en een privéleven hierbij noodzakelijk is voor succes. Daarom zorgen we voor flexibel, blended en persoonlijk onderwijs op hbo-niveau.

vrouw die werk en prive combineert

De wereld verandert. En jij?

De 21st century skills en kennis. Heb jij ze al in huis? Onze wereld verandert snel. Kun jij meeveranderen met de nieuwe ontwikkelingen die op je pad komen? Vernieuwen is het sleutelwoord, voor bedrijven én hun medewerkers. “In Nederland wordt steeds langer gewerkt; een werkzaam leven van 45 jaren wordt heel gewoon. Geen enkele opleiding kan kennis voor 45 jaren overbrengen. Een leven lang leren is dus bittere noodzaak. De Saxion Parttime School verzorgt het onderwijs voor werkenden”, vertelt Anka Mulder (collegevoorzitter Saxion).

Onze studenten brengen werk-, leer- en levenservaring mee. Waardevolle kennis die een voorsprong in een studietraject kan opleveren. Saxion Parttime School heeft een valideringstraject ontwikkeld, waarmee letterlijk kan worden gewaardeerd wat jij al kunt. Hierdoor kun je mogelijk je ervaringen verzilveren en je studieroute verkorten. Daarmee bereik je sneller jouw doel en wordt jouw droombaan werkelijkheid. De eerste deelnemers doorlopen op dit moment het valideringstraject.

Vanaf september kun je voor de opleidingen in het domein Zorg en Welzijn deelnemen aan dit traject. Meld je aan voor een Studieadvies op maat en we bekijken samen met jou of en hoe jij je ervaring kunt verzilveren. Laat jouw verdiensten in je vakgebied meetellen voor de toekomst!

Naast je baan en privéleven weer gaan studeren vraagt moed en doorzettingsvermogen. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen! Natuurlijk heb je jouw netwerk van medestudenten die je om hulp kunt vragen. En je krijgt bij onze opleidingen een eigen studiecoach! Hij of zij denkt met je mee over de keuzes in je studieprogramma en studietempo en bespreekt met jou je studieresultaten, persoonlijke doelen en loopbaanontwikkeling. Persoonlijk contact vinden we ook belangrijk vóórdat je start met een opleiding. Daarom heb je altijd een persoonlijk Studieadvies op maat-gesprek.

Studeren naast je baan

Je leert in jouw eigen werkomgeving of een andere, relevante praktijkomgeving (die we je kunnen helpen vinden als je werkzoekend bent). Aan de hand van concrete real life cases worden opdrachten uitgewerkt. Daarbij spelen eigen werkervaring en uitdagingen binnen jouw bedrijf een belangrijke rol. Zo pas je jouw kennis direct toe in je eigen bedrijf of organisatie. Onze docenten weten als geen ander hoe belangrijk dat is en spelen daar op in!

De toetsing is heel praktijkgericht. Reeds opgedane werkervaring kan jouw leertraject verkorten. Vraag ernaar in het Studieadvies op maat-gesprek.

De kracht van onze hogeschool

De innovatiekracht van Nederland groeit en wordt steeds belangrijker voor de economie. Hoog opgeleid personeel is daarbij essentieel. Als het gaat om onderwijs aan de professionals van vandaag en morgen dan vervullen hogescholen een sleutelrol.

Goed opgeleide mensen die klaar zijn voor de banen van morgen: dáár gaan we voor. Onze hogeschool is een publieke instelling zonder winstoogmerk. We werken met eigen vast personeel dat hoog is opgeleid. Onze medewerkers zijn gecertificeerd en natuurlijk zijn al onze opleidingen geaccrediteerd. Door onderzoek en praktijk met elkaar te verbinden, ontstaat op onze hogeschool een fantastische kennisbasis, waar jij van profiteert. Het is een dynamische, eigentijdse ontmoetingsplaats die jou toegang biedt tot alle faciliteiten, zoals de bibliotheek en laboratoria. Tel daar ons sterke netwerk in het (regionale) bedrijfsleven bij op en je begrijpt de kracht van onze hogeschool. Dát studeert en werkt inspirerend!