Voetbalteam tijdens een training

Werken, studeren en prive combineren

Een druk privéleven combineren met je werk en daarnaast ook nog eens studeren? Dat vraagt om een slimme aanpak van jouw kant, maar ook van ons als hogeschool. Daarom geven wij je graag tips en zorgen we voor flexibel en persoonlijk onderwijs, zodat jij je toekomst in eigen handen kunt nemen!

een balans tussen werk en prive

Tips van onze studenten

Een privéleven combineren met werk en studie? Onze studenten doen het dagelijks en dus hebben wij hen gevraagd om tips.

Plannen, plannen, plannen.

Wanneer je gaat studeren in deeltijd zal je moeten plannen. Het vergt nu eenmaal tijd en het maakt het studeren een stuk makkelijker wanneer je dit ook hebt. Dus blok in je agenda studie-uren.

Stop met multitasken

Je aandacht verdelen tussen verschillende taken kost meer energie dan het je tijd oplevert. Focus daarom op één handeling tegelijk.

Zoek een rustige ruimte

Kinderen die je aandacht willen, een vriend die tijdens jouw studie-uren Netflix zit te kijken; het is niet heel bevorderlijk voor je aandacht. Zoek daarom een ruimte waar je goed kunt studeren. Het liefst afgesloten van je omgeving. Is dit niet mogelijk in jouw huis? Maak dan goede afspraken of kies voor een andere locatie (bijvoorbeeld Saxion of een bibliotheek in de buurt).

Laat de wereld het weten; jij studeert in deeltijd.

Het klinkt misschien vreemd maar vertel zoveel mogelijk mensen in je omgeving dat je bezig bent met een deeltijd studie, cursus of module. Dit zorgt voor begrip. Kom je dan toch die ochtend niet koffie drinken, of sla je de derde helft in de kantine even over dan begrijpen ze waarom. Ook je collega’s begrijpen misschien waarom je een keer gespannen of gestrest bent.

Vraag je studiecoach

Hij of zij denkt met je mee over de keuzes in je studieprogramma en het tempo waarin je studeert. Ook kun je samen je studieresultaten, persoonlijke ontwikkeling en je loopbaanontwikkeling bespreken.

Geniet!

Studeren in deeltijd is pittig maar jij neemt je toekomst in eigen handen! Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat het allemaal teveel lijkt maar daar helpen je studiegenoten, docenten en je studiecoach je doorheen. Geniet van je nieuwe omgeving, connecties en van wat het je uiteindelijk oplevert.

Deze apps helpen je tijdens je deeltijd studie.

Met de app FlowTimer krijg je heel veel gedaan. Je werkt iedere keer 25 minuten en daarna mag je vijf minuten lang helemaal losgaan op social media, je agenda checken en alles wat je nog meer kunt bedenken. Door de timer en de regelmaat kun je bergen werk verzetten.

Flowtimers.png

Heerlijk, lijstjes maken. Wunderlist is een uitkomst om je leven georganiseerd te houden. Maak hier je boodschappenlijst, bucketlist en een overzicht wanneer je welk tentamen moet gaan leren. Scheelt een hoop chaos in je hoofd.

wunderlist.png

Snel even je social media bekijken of naar je favoriete site surfen is voorbij met deze app. Deze app blokkeert tijdelijk (jij geeft aan hoelang) je apps en favoriete sites. Zo kun jij je beter focussen.

Focusme.jpg

Tussen al het studeren door heb je misschien ook behoefte aan een rustmomentje. Deze app combineert meditatie en het trainen van je brein. Zo laad jij je op en ben je vervolgens weer gefocust.

headspace.jpg

Jouw kennis en ervaring tellen mee!

Onze studenten brengen werk-, leer- en levenservaring mee. Waardevolle kennis die een voorsprong in een studietraject kan opleveren. Daarom hebben we een valideringstraject ontwikkeld, waarmee letterlijk kan worden gewaardeerd wat jij al kunt. Hierdoor kun je mogelijk je ervaringen verzilveren en je studieroute verkorten. Daarmee bereik je sneller jouw doel en wordt jouw droombaan werkelijkheid.

• als je werkervaring hebt in de richting van de opleiding die je gaat doen én
  • werkervaring op hbo-niveau hebt én
  • minimaal 30 EC kan aantonen.

Sector Economie

• Bedrijfseconomie
  • Bedrijfskunde
  • Bestuurskunde
  • Commerciële Economie
  • Facility Management
  • Hbo Rechten
  • Hotelmanagement
  • Human Resource Management
  • Integrale Veiligheidskunde
  • Ondernemerschap & Retailmanagement
  • Ondernemerschap & Retailmanagement Ad
  • Security Management
  • Sociaal Juridische Dienstverlening
  • Tourism Management

Sector Zorg & Welzijn

• Hbo Verpleegkunde
  • Social Work
  • Toegepaste Psychologie

In de toekomst is dit ook mogelijk voor deeltijdopleidingen Electrotechniek, Hbo ICT, Mechatronica, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde (sector Techniek) mogelijk. Wanneer hier meer over bekend is vermelden wij dit op deze pagina.

Meld je aan voor Studieadvies op maat of neem contact op met Lynn Buschers (088 – 019 5817, valideren.sps@saxion.nl). Dan bekijken we samen of en hoe jij je ervaring kunt verzilveren. Laat jouw verdiensten in je vakgebied meetellen voor de toekomst!