Groepsfoto studententeams

Studententeams

Wil jij deel uitmaken van een hecht team met een geweldige motivatie en dingen leren die je tijdens je studie niet tegenkomt? Sluit dan aan bij een studententeam! In een studententeam werk je een jaar lang fulltime aan een groots project waarbij je het beste in jezelf en elkaar naar boven brengt. Word jij leider in de drone-industrie van morgen? Of bouw jij een betrouwbare zonneboot? Check hieronder welk studententeam het beste bij jou past!

BetonKanoRace

De BetonKanoRace een jaarlijks terugkerend evenement waaraan zowel Nederlandse als buitenlandse studenten meedoen. De teams van circa twintig hogescholen, universiteiten en bedrijven maken eigen kano's van beton. Vanuit Saxion doet een deel van S.V. Construct mee aan de race. Vanuit hun studie hebben ze al ervaring hebben met beton, maar deze race dwingt ze om op een creatieve manier na te denken over de mogelijkheden van het werken met beton.

Naar S.V. Construct
Betonkanorace 2015
Create Tomorrow

Create Tomorrow

'We willen met Create Tomorrow alle studenten en mensen uit het bedrijfsleven inspireren, omdat innovatie begint met een goede ideeën. Wij bieden studenten en bedrijven de kans om samen te werken aan de oplossingen voor de problemen van morgen.' - Create Tomorrow staat in het teken van ’s werelds grootste denktank voor studenten. Hiermee kunnen ze geweldige prijzen winnen door met de beste oplossing voor bedrijven te komen. Daarnaast is er fantastisch entertainment en zijn er interessante keynotes. Organiseer jij het event van volgend jaar?
Naar Create Tomorrow

DroneTeam Twente

Het DroneTeam Twente is de eerste en tot nu toe enige competitieve studentendroneteam van Nederland! Wij bereiden onze leden voor om de leiders te worden in de drone-industrie van morgen, door onderwijs en deelname aan verschillende internationale dronecompetities. Zo maken wij op dit moment voor de UAS Challenge een Humanitaire Drone die pakketten kan bezorgen op afgelegen locaties tijdens rampen.

“Wij gaan verder dan alleen een module project!” – Nils Rutger, Team Manager

Naar DroneTeam Twente
DroneTeam Twente

Electric Superbike Twente

Electric Superbike Twente ontwerpt en bouwt ieder jaar een volledig elektrische racemotor! Elk jaar staat er een nieuw team klaar om een motor te bouwen die nóg beter is dan die van het jaar ervoor. Om racen te behouden voor toekomstige generaties en te laten zien dat elektrische mobiliteit niet alleen duurzaam maar ook extreem competitief kan zijn!

“Iedereen binnen het team heeft een geweldige motivatie die je binnen een projectgroep vaak minder ziet. Hierdoor haal je het beste in elkaar naar boven en help je jezelf te overtreffen!” – Jim Kienhuis, Team Manager

Naar Electric Superbike Twente
Electric Superbike Twente
Esport Team Twente

Esports Team Twente

Esports Team Twente focust zich op esports-competitie, data-analyse en onderzoek. Zowel voor traditionele functies zoals het management of marketing als voor gespecialiseerde functies zoals data-analisten of esport-sporters die deelnemen aan wedstrijden, ben je bij ons team aan het goede adres. Ontwikkel je vaardigheden en geef vorm aan de toekomst van competitief gamen, Esports Team Twente wacht op je!
Naar Esports Team Twente

Green Team Twente

Green Team Twente (Saxion en UT) wil de meest zuinige waterstofauto maken om een duurzame toekomst te bevorderen. Bijvoorbeeld tijdens de Shell Eco-Marathon, waarbij studenten wereldwijd elkaar uitdagen om de meest energiezuinige auto te ontwerpen, bouwen en te besturen!

“Een jaar lang meedoen in een studententeam is een van de beste voorbereidingen voor het bedrijfsleven. Nergens anders in mijn studie heb ik aan zo’n groot project kunnen werken met zoveel verschillende disciplines.” – Julia Bogers, Chief Vehicle Dynamics

Naar Green Team Twente
Green Team Twente
InSPE

InSPE

InSPE is de Internationale Studenten Productie Enschede, een theatergroep bestaande uit ongeveer 50 man. Wij ondersteunen studenten in de regio Enschede bij het produceren van hun eigen voorstellingen. Zo zijn er twee samenwerkingen geweest waarbij een productie is geweest van de bekende musicals ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘West Side Story’.
Naar InSPE

RoboTeam Twente

RoboTeam Twente is een multidisciplinair en internationaal team van studenten dat streeft naar innovatie in zowel robotica als kunstmatige intelligentie. Wij geloven erin dat er in we met robotica en kunstmatige intelligentie de wereld een stukje beter kunnen maken als het op de juiste manier wordt ingezet! 

“Je werkt met je team een jaar lang naar hetzelfde doel toe, om een team van autonome voetbalrobots zo goed mogelijk te maken en uiteindelijk naar een plek in de wereld te reizen om te spelen in de hoogste internationale voetbalrobotcompetitie, de RoboCup!” – Jaro Kuiken, Software Developer & External Affairs

Naar RoboTeam Twente
Groepsfoto Roboteam Twente

Solar Boat Twente

Solar Boat Twente moedigt milieubewustheid aan door zich te focussen op het bouwen van een betrouwbare zonneboot. Door grenzen te verleggen omarmt het multidisciplinaire team van studenten een grote uitdaging: het ontwerpen en bouwen van de motorboot van morgen. Hiermee varen ze op meerdere nationale en internationale evenementen!

“Het intensief samenwerken met andere studenten was voor mij extreem waardevol en ik heb er goede vrienden aan overgehouden!” – Thom Kuenen

Naar Solar Boat Twente
Solar Boat Twente Teamfoto
Solar Team Twente_Foto Martina Ketelaar

Solar Team Twente

3000 km racen door de hete Australische woestijn en door dik en dun gaan met een ambitieus team om deze 5-daagse Bridgestone World Solar Challange te winnen. Dat is wat Solar Team Twente doet om een stap te zetten voor een duurzaam transport en innovatie in de mobiliteitssector. “Solar Team Twente is meer dan alleen een auto ontwerpen en bouwen. Om als team te slagen, zijn er mensen met verschillende achtergronden nodig. Zelfs als je geen technische achtergrond hebt!” – Maurice Jansen, Financiën en Logistiek
Naar Solar Team Twente

Veelgestelde vragen over studententeams

Elk jaar is er de mogelijkheid om te solliciteren voor de teams. Wanneer je een motivatiebrief en CV hebt opgestuurd, kun je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op kantoor. De meeste sollicitanten hebben dan al een keer gesproken met (oud)teamleden en hebben al een kijkje genomen op het kantoor en in de werkplaats van de teams. Kijk vooral op de website van het desbetreffende team voor de precieze aanmeldprocedure! 

** Voor BetonKanoRace, Create Tomorrow en InSPE kan de aanmeldprocedure afwijken van wat hier is beschreven.

Nee! Er zijn genoeg posities die geen technische achtergrond vereisen. Zo zijn er Management en Marketing & Communicatie functies waar je ook zonder technische achtergrond in kunt functioneren. De juiste motivatie is het belangrijkste! 

De teams bestaan voornamelijk uit fulltimers. Als fulltimer onderbreek je je studie voor een jaar om je volledig te kunnen focussen op het project. Parttimers maken vaak rond de 15 uur per week. Dit is dus wel te combineren met een studie. 

** Voor BetonKanoRace, Create Tomorrow en InSPE kan dit afwijken. Kijk op de website van het desbetreffende team voor meer informatie.

Ja, alle studententeams hebben hun eigen competitie waar ze aan mee doen. Vaak zijn dit internationale wedstrijden waarin tegen andere universiteiten en hogescholen wordt gestreden om de winst.

** Dit geldt niet voor Create Tomorrow en InSPE

Wanneer je je studie onderbreekt om aan een studententeam mee te doen blijf je ingeschreven staan bij je studie. Dit is voor studenten van de UT verplicht. Maar ook voor studenten voor Saxion is het aan te raden. Als je ingeschreven staat mag je namelijk nog aanspraak doen op studiefinanciering & reisvergoeding.

** Voor BetonKanoRace, Create Tomorrow en InSPE kan dit afwijken. Kijk op de website van het desbetreffende team voor meer informatie.

De meeste functies binnen de studententeams zijn fulltime. Maar er is ook keuze uit parttime functies. Zo zijn er ook mogelijkheden om je stage of minor bij een van de studententeams te doen. Zo haal je naast allerlei ervaring ook nog studiepunten binnen.

** Voor BetonKanoRace, Create Tomorrow en InSPE kan dit afwijken. Kijk op de website van het desbetreffende team voor meer informatie.

Nieuws over studententeams