Taste foto 2-.jpg

Studentenverenigingen

Ga jij binnenkort studeren bij Saxion of studeer je al bij Saxion en wil jij alles uit het studentenleven halen? Sluit je dan aan bij een studentenvereniging. Een studentenvereniging kent het principe ‘door studenten, voor studenten’, maar richt zich niet op een bepaalde studie. Iedereen die bij Saxion studeert kan dus lid worden! Ten opzichte van de studieverenigingen, richten studentenverenigingen zich vooral op het ‘fun gedeelte’ van studeren. Bereid je dus voor op veel feestjes en gezelligheid.

AEGEE

AEGEE-Enschede is dé open studentenvereniging van Enschede. Wij hanteren geen ontgroening en je kunt op elk moment lid worden! Bij onze jaarclubs, disputen en genootschappen maak je vrienden voor het leven. Verder kan je jezelf ontplooien binnen commissies of zelfs een bestuursjaar nemen. Elke dinsdag en donderdag komen leden naar onze sociëteit Asterion, op de begane grond van de Pakkerij, om met elkaar te borrelen. Ben je geïnteresseerd in een nieuw avontuur? Kom dan vooral een kijkje nemen bij onze vereniging! 

Naar AEGEE
AEGEE foto 1.jpg

Audentis

Audentis is de oudste en gezellige studentenvereniging van Enschede en heeft Enschede als studentenstad op de kaart gezet. De bruisende cultuur op sociëteit T.R.A.M. ontstaat door de bouwstenen van de vereniging: jaarclubs, disputen, studentenhuizen en subverenigingen. In je eerste jaar vorm je met anderen uit jouw lichting een jaarclub, waarmee je op de dinsdag gaat eten en borrelen. Je zult vriendschappen voor het leven sluiten en allerlei uitdagingen aan kunnen gaan. Niks is te gek, the sky is the limit. 

Naar Audentis
Audentis Foto 3.jpg
Alpha-Foto-1.jpg

C.S.V. Alpha

Alpha is een christelijke studentenvereniging met rond de 110 leden. Hiermee zijn wij de grootste christelijke studentenvereniging in Enschede. Desondanks is Alpha een hechte vriendengroep waar bijna iedereen elkaar kent. Wij onderscheiden ons van andere christelijke verenigingen in de diversiteit. Bij Alpha vind je leden met allerlei verschillende achtergronden, zoals reformatorisch, pinkstergemeente en katholicisme. Maar ook mensen zonder kerkelijke achtergrond en mensen die zoekende zijn, zijn bij ons van harte welkom. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt, er is altijd aanleiding tot een goede discussie onder genot van een biertje en veel gezelligheid!
Naar C.S.V. Alpha

Christelijke HBO Studentenvereniging Pro Deo

De christelijke HBO vereniging Pro Deo uit Deventer is meer dan zomaar een studentenvereniging. Pro Deo geeft je de kans om je tijdens je studententijd breder te ontwikkelen dan alleen binnen je studiegebied. De vereniging biedt een goede basis om je sociaal en intellectueel, maar ook in je geloof, te vormen. De wereld van omgangsvormen, politiek, omzien naar elkaar en vriendschap ligt aan je voeten. Pro Deo geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met het studentikoze wereldje waardoor je nog meer van deze periode van je leven kan genieten.  

Naar Christelijke HBO Studentenvereniging Pro Deo
Christelijke HBO vereniging Pro Deo-2.jpg
Coming Out Day met Regenboog Janny

J&SV Exaltio

Exaltio is gericht op jongeren en studenten vanuit het gehele LHBTQ+ spectrum tussen de 18 en 28. Wij bieden een platform aan jongeren en studenten in de regio Twente. Een platform waar zij op een veilige en gezellige manier nieuwe vrienden kunnen maken binnen het kleurrijke LHBTQ+ spectrum. Is dat nog nodig in deze moderne tijd? Absoluut! Veel LHBTQ+ jongeren ervaren het ontmoeten van gelijkgestemden die hetzelfde hebben doorlopen als erg prettig. Het kan knap lastig zijn om gelijkgestemden te leren kennen die dit soort hindernissen herkennen en begrijpen.
Naar J&SV Exaltio

Navigators Studentenvereniging Enschede

Navigators Studentenvereniging Enschede (NSE) is één van de vier christelijke studentenverenigingen in Enschede. Onze leden komen vanuit verschillende kerkelijke achtergronden. Elke dinsdag hebben we een verenigingsavond. Om de week is er een trefavond, waarbij de hele vereniging bij elkaar komt voor een maaltijd, spreker en borrel. De andere weken is er een kringavond, waarbij we in kleinere groepjes eten en bijbelstudie wordt gedaan. Naast deze vaste avonden hebben we diverse gezellige activiteiten. 

Naar NSE
NSE2.jpg

Nescio

Nescio is de grootste en leukste studentenvereniging uit Deventer! Bestaande uit een diverse groep van 120 leden. Wekelijks hebben we een gezamenlijke borrel en daarbuiten zijn er genoeg andere evenementen die georganiseerd worden voor de leden. Leden zeggen ook wel: “Nescio is een grote vriendengroep die samen studentikoze dingen doen”. Met Nescio maak jij van je studententijd een studentenleven! 

Naar Nescio
SV Nescio.png
Studentenvereniging RSK Enschede bestuur 2018 inclusief mascotte

RSK

De RSK, Reformatorische Studenten Kring in Enschede, is een mix van christelijke studenten met verschillende kerkelijke achtergronden. Dat betekent dat God bij ons centraal staat. We hebben elke week een kringavond waarbij we met elkaar in gesprek gaan en nadenken over Gods woord en daarnaast organiseren we ontzettend veel leuke activiteiten! Met zo'n 60 leden zijn we eigenlijk één grote vriendengroep waar ook jij deel van kunt gaan uitmaken!
Naar RSK

A.S.V. Taste

A.S.V. Taste is met ongeveer 500 leden de grootste en meest ondernemende studentenvereniging van Enschede. Het is een algemene studentenvereniging, wat betekent dat iedereen gelijk is, van eerstejaars tot ouderejaars. Iedereen kan bij ons zichzelf zijn! Er is veel ruimte voor ontwikkeling en uitdagingen die je in je studie niet tegenkomt, zoals bij de verschillende commissies die er zijn. Door de unieke open sfeer die je binnen de vereniging voelt, maak je makkelijk contact en voel je je snel thuis.  

Naar A.S.V. Taste
Taste foto 1.jpg

VGST

Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente is een hechte, actieve vereniging van ongeveer 75 hbo- en wo-studenten uit Enschede. Het doel van de VGST is om een christelijke inhoud te geven aan het studentenleven. Dat houdt praktisch in dat we om de week Bijbelstudie houden en verder toerustende lezingen hebben, ons in groepen verdiepen in onderwerpen buiten onze studie én lezingen houden. Zo ontwikkel je samen met andere christenen je geloof en je kijk op de wereld.  

Naar VGST
VGST.jpg

Nieuws over studentenverenigingen