AchmeaCollege.jpeg

Achmea-medewerkers klaar voor de toekomst na succesvolle maatwerkscholing

In de zomer van 2022 klopte Margreet Steer – de Jong, teammanager bij verzekeraar Achmea, aan bij Saxion voor een maatwerktraject voor haar afdeling Schaderegeling Particulier. Ruim een jaar later blijkt de samenwerking een succes en profiteren ook andere afdelingen van de op maat gemaakte opleiding. “Onze kennis en kunde over de dagelijkse praktijk, gecombineerd met de meer theoretische kennis vanuit Saxion, maakt dat we elkaar versterken.”

Hoi Margreet, kun je iets vertellen over de vraag die jullie bij Saxion hebben neergelegd?

“Achmea investeert steeds meer in digitalisering. Dat betekent dat de repeterende werkzaamheden steeds meer overgenomen worden door systemen en dat complexe dossiers overblijven. Vanuit Schaderegeling hebben wij gezegd dat het belangrijk is om de medewerkers in deze verandering mee te nemen en tegelijkertijd hen de mogelijkheid te bieden voor een goede juridische basis. Complexe dossiers vragen meer en meer om juridische kennis. Door de medewerkers de kans te geven en deze opleiding te faciliteren, ondersteunen wij hen maximaal in hun ontwikkeling.”

Zorg dat je weet wat je doel is: wat en wie wil je hiermee bereiken?

maatwerktraject saxion
Margreet Steer – De Jong, teammanager bij Achmea, met een tip voor bedrijven die ook een maatwerktraject willen aangaan met Saxion

Hoe hebben jullie dat vervolgens samen met Saxion aangepakt?

“Gezamenlijk zijn wij om de tafel gaan zitten en hebben we gekeken naar de behoefte die er ligt. Dat was een behoorlijke puzzel, want tot hoever ga je: welke kennis is gewenst en welke alleen nice to have? De grootste uitdaging was in eerste instantie om een gezamenlijk beeld te krijgen over de inhoud van de opleiding: voor wie is de opleiding en kunnen we dit ook verder delen binnen de organisatie?”

Wat is daar uiteindelijk uitgekomen?

“Rond de zomer van 2022 zijn wij met elkaar in contact gekomen en rond november van dat jaar stond de opleiding er voor 80%. Daarmee konden we in ieder geval een start maken. Inmiddels is de opleiding volledig ontwikkeld en is de eerste groep met een deelnemersaantal van 24 studenten gestart.”

De lesstof was duidelijk en overzichtelijk. Het leertempo was goed en het belangrijkst voor mij was dat de kwaliteit van het lesgeven van de docenten goed was.

De Achmea-medewerkers waren blij met de lessen van het maatwerktraject

Hoe gaat het nu verder?

“Het project is naar tevredenheid afgerond en wordt nu over verschillende afdelingen binnen de keten Schade ingezet. Dat is een mooi resultaat. Hiermee wordt de opleiding ook gedragen door de verschillende bedrijfsonderdelen, waardoor we hopelijk meerdere groepen kunnen laten deelnemen. De eerste groep is inmiddels gestart en voor de tweede groep, die start in november 2023, hebben wij al bijna 15 aanmeldingen.”

Hoe heb je de samenwerking ervaren?

“De samenwerking is als heel prettig ervaren. Samen met Esther van Hoorn en Eline Bleijswijk hebben we gekeken naar de mogelijkheden. De contacten verliepen plezierig, maar wat ook heel prettig was, is dat er gekeken werd naar mogelijkheden en kansen. Tijdens deze gesprekken kwam ik steeds meer tot de overtuiging dat de kracht in de juiste samenwerking ligt: dat Saxion de kennis bracht en we verder juist leren en ontwikkelen samen met elkaar. Onze kennis en kunde over de dagelijkse praktijk, gecombineerd met de meer theoretische kennis vanuit Saxion, maakt dat we elkaar versterken en het dus ook een wederkerigheid kent.”

Het was leuk om Achmea-breed collega's te leren kennen en zo intensief met ze samen te werken. Daar profiteer ik van tijdens mijn werk.

Nog een tevreden Achmea-medewerker