Moneybird.jpg

Cursus ‘Voer je boekhouding’ zorgt voor kennisverbreding én binding bij Moneybird-collega’s

Soner Yelegen, support specialist van Moneybird, wilde zijn team in het voorjaar van 2023 graag basiskennis bijbrengen op het gebied van boekhouding. Maar als ook collega’s van de andere teams zich melden, groeit de module ‘Voer je boekhouding’ al snel uit tot meer dan alleen kennisverbreding. “Los van het feit dat kennisdeling altijd goed is, zorgde een georganiseerde cursus op kantoor ook voor een stukje binding met collega's.”

Hoi Soner, waarom wilden jullie dit traject aangaan met Saxion?

“Moneybird is een boekhoudpakket. Initieel wilden wij het supportteam een goede basiskennisboekhouding bijleren. Zo kunnen we de vragen van de ondernemers nog beter begrijpen en hen nog beter helpen. Maar veel collega's uit andere teams, zoals het marketingteam, het productteam en het software-engineeringteam, maakten ook kenbaar dat ze graag hun kennis hierin wilden verbreden. In plaats van alleen zeven teamleden van Support, meldden uiteindelijk 27 collega's bedrijfsbreed zich voor deze module 'Voer je boekhouding' aan.”

Wat waren de overwegingen om hiervoor bij Saxion aan te kloppen?

“Er was enige twijfel, gezien de tijdsinvestering die de collega's moesten doen, want er werd aangegeven dat de studiebelasting toch zo’n 7 uur per week was. Uiteindelijk hebben we het doorgezet omdat het een cursus op instapniveau is en er les werd gegeven door docenten uit de praktijk.”

Hoe zag de samenwerking eruit?

“De module 'Voer je boekhouding' werd aangeboden op de website en we hebben telefonisch contact gehad. De cursus werd iedere vrijdag bij ons op kantoor gegeven en dat was wel prettig. Wat verder leuk is, is dat de opdrachten in Excel plaatsvonden. Je ging dus boekhouden op de meest klassieke manier. Het was leuk om dit te kunnen vergelijken met onze eigen software, waar we met het hele team aan hebben gebouwd.”

Wat heeft deze uitkomst jullie vervolgens opgeleverd?

“Het doel was kennisverbreding en voor de ene collega was de cursus interessanter dan de andere, afhankelijk van de afdeling waarop ze werkzaam waren. De context van boekhouden leeft beter in het team. Daardoor worden nu bijvoorbeeld in het supportteam vooral de klantcasussen beter begrepen. Het was een cursus op instapniveau, dus het helpt wel om context over een onderwerp te scheppen.”

Hoe is de samenwerking bevallen?

“Los van het feit dat kennisdeling altijd goed is, zorgde een georganiseerde cursus op kantoor ook voor een stukje binding met collega's. Normaal werken we hybride, maar door de cursus kwamen veel collega's op tien weken lang op vrijdagen naar kantoor, om met z'n allen een cursus te volgen en een toets te maken. Dat was erg leuk.”

Benieuwd naar onze modules?

Je vindt ze hier!