Testimonials

Alle ervaringen

Carint-Reggeland-logo.png

Carintreggeland werk samen met Saxion

Nou en of de Twentse zorginstelling Carintreggeland de opleiding van haar medewerkers serieus neemt. Een team van adviseurs ‘leren en ontwikkelen’, trainers en praktijkopleiders probeert de 4.000 medewerkers te stimuleren en te faciliteren om hun kennis, vaardigheden en competenties voortdurend te ontwikkelen. Voor henzelf, de organisatie en natuurlijk de cliënten. Een van de jongste trajecten is een samenwerking met Saxion Parttime School, waarbij zij-instromers een leer-werktraject doorlopen. Manager Leerhuis Carla Kerkdijk van de zorginstelling vertelt waarom ze juist deze keuze gemaakt hebben.

"Jezelf ontwikkelen is een eerste levensbehoefte"

Sinds september 2017 volgen enkele medewerkers van de Kaak Groep, locatie Terborg, een studie Mechatronica bij Saxion Parttime School. Directeur Hans van Beek van de high tech leverancier van hoogwaardige producten voor de bakkerijsector, legt graag uit, waarom hij koos voor dit traject.

Eliza Bottenberg

HiTex-project: ‘Je moet samenwerken om te kunnen innoveren’

T-shirts die jonge astmapatiëntjes helpen met ademen, wanden die inbrekers detecteren en vloerkleden die signaleren dat iemand op de grond ligt: de combinatie textiel en techniek kan levensreddende toepassingen opleveren. De komende vier jaar werken bedrijven, onderzoekers en studenten samen aan dit soort oplossingen tijdens het HiTex-project, waaraan onlangs een miljoen euro aan subsidie is toegekend.

Edith Baars - van de financiële wereld naar het welzijnswerk: 'Ik heb een totaal nieuw leven gekregen'

Van de financiële wereld naar het welzijnswerk: 'Ik heb een totaal nieuw leven gekregen'

Ze had het eigenlijk niet meer voor mogelijk gehouden, maar het lukte haar toch een carrièreswitch te maken: van de financiële wereld naar het welzijnswerk. Dit schooljaar startte Edith Baars (52) bij Saxion met de leergang Sociale Wijkteams. Met een pilot biedt Saxion, samen met het UWV, Menzis en de Wijkteams Enschede 16 zij-instromers de kans om deeltijdonderwijs te volgen en werkervaring op te doen in het Enschedese wijkwerk.