Testimonials

Alle ervaringen

Afb. focusgebied 3 Ethiek en Technologie.jpeg

HiTex-project: ‘Je moet samenwerken om te kunnen innoveren’

T-shirts die jonge astmapatiëntjes helpen met ademen, wanden die inbrekers detecteren en vloerkleden die signaleren dat iemand op de grond ligt: de combinatie textiel en techniek kan levensreddende toepassingen opleveren. De komende vier jaar werken bedrijven, onderzoekers en studenten samen aan dit soort oplossingen tijdens het HiTex-project, waaraan onlangs een miljoen euro aan subsidie is toegekend.

AchmeaCollege.jpeg

Achmea-medewerkers klaar voor de toekomst na succesvolle maatwerkscholing

In de zomer van 2022 klopte Margreet Steer – de Jong, teammanager bij verzekeraar Achmea, aan bij Saxion voor een maatwerktraject voor haar afdeling Schaderegeling Particulier. Ruim een jaar later blijkt de samenwerking een succes en profiteren ook andere afdelingen van de op maat gemaakte opleiding. “Onze kennis en kunde over de dagelijkse praktijk, gecombineerd met de meer theoretische kennis vanuit Saxion, maakt dat we elkaar versterken.”

Moneybird.jpg

Cursus ‘Voer je boekhouding’ zorgt voor kennisverbreding én binding bij Moneybird-collega’s

Soner Yelegen, support specialist van Moneybird, wilde zijn team in het voorjaar van 2023 graag basiskennis bijbrengen op het gebied van boekhouding. Maar als ook collega’s van de andere teams zich melden, groeit de module ‘Voer je boekhouding’ al snel uit tot meer dan alleen kennisverbreding. “Los van het feit dat kennisdeling altijd goed is, zorgde een georganiseerde cursus op kantoor ook voor een stukje binding met collega's.”

Hans van beek van Kaak Groep: 'Jezelf ontwikkelen is een eerste levensbehoefte'

Sinds september 2017 volgen enkele medewerkers van de Kaak Groep, locatie Terborg, een studie Mechatronica bij Saxion Parttime School. Directeur Hans van Beek van de high tech leverancier van hoogwaardige producten voor de bakkerijsector, legt graag uit waarom hij koos voor dit traject.

Carint-Reggeland-logo.png

Carintreggeland werk samen met Saxion

Nou en of de Twentse zorginstelling Carintreggeland de opleiding van haar medewerkers serieus neemt. Een team van adviseurs ‘leren en ontwikkelen’, trainers en praktijkopleiders probeert de 4.000 medewerkers te stimuleren en te faciliteren om hun kennis, vaardigheden en competenties voortdurend te ontwikkelen. Voor henzelf, de organisatie en natuurlijk de cliënten.