Apenheul.jpg
Studentenleven

Hotspot: Apenheul

Leestijd Minuten

Soms hoef je de stad niet te verlaten voor een tof dagje uit. Zo ook in Apeldoorn, waar je een dag schaamteloos aapjes kunt kijken. En nee, dan hebben we het niet over je vrienden die te diep in het glaasje hebben gekeken ;-).

Waar we het dan wel over hebben? De Apenheul! Met meer dan dertig soorten apen waan je je even in de jungle, maar dan zonder de vervelende insecten en de dure vliegreis. Je vindt onder andere Oran-Oetans, Ringstaartmaki’s en slingerapen in het park. Meer dan de helft van de dieren loopt er zelfs gewoon los, dus met een beetje geluk springt er een doodshoofdaapje op je schouder. Dat is toch veel beter dan een standaard papegaai?

Joey doesn’t share

Maar hoe doe je dat dan met je spullen tussen al die grijpgrage diertjes? Bij de Apenheul kun je een tas lenen waardoor je spullen veilig zijn. Probeer alleen niet om je lekkere banaantje tussen de apen op te peuzelen, want dan is de kans groot dat je de hele dag honger moet lijden. Voor je het weet zit je snack namelijk in de mond van de aap in plaats van in die van jou. 

Kost dat?

Een ticket voor de Apenheul kost je normaal gesproken 22,50 euro. Maar gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je korting kunt krijgen. Als je met meer dan 20 personen gaat, op een doordeweekse dag, je ticket online koopt en even deelt op social media dat je een dagje tussen de aapjes gaat vertoeven, scheelt dat je 8 euro. Dan kun je ineens voor een heel vriendelijk studentenprijsje een dagje uit!  

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met het verhaal van Deventer aan de hand van grote murals Studentenleven

Maak kennis met het verhaal van Deventer aan de hand van grote murals

01 april 2022
Hotspot Wok& Studentenleven

Hotspot: Wok&

08 november 2018
Hotspot: Kerstwinkel Enschede Studentenleven

Hotspot: It's all about Christmas 🎄