team boks
Organisatie

Hoe ziet het werk en de medewerker van de toekomst eruit?

Het lectoraat Smart Industry & Human Capital bevroeg meer dan 200 bedrijven hoe werk de komende jaren gaat veranderen. Het onderzoek laat zien dat werkgevers in zowel de grote high-tech industry als het mkb veel en snelle veranderingen in werk zien aankomen.

Zij beschrijven een toenemende complexiteit in machines en productieprocessen, toenemende onvoorspelbaarheid, een steeds verdergaande samenwerking binnen de keten, robotisering en automatisering van productielijnen, fors toegenomen mogelijkheden voor productie-op-maat, nieuwe manieren van organiseren en wijzigende businessmodellen.

Volgens de werkgevers vereist dit werk een medewerker die nog steeds een uitstekende kennisbasis heeft en expert is in zijn vakgebied, maar daarnaast een stevige bedrijfskundige blik heeft, in staat is om samen te werken met medewerkers vanuit andere disciplines en zichzelf continu blijft ontwikkelen om te kunnen blijven omgaan met nieuwe technologie. De HR professional moet aan de slag om werk te creƫren waarin werknemer permanent worden uitgedaagd om zich te ontwikkelen.

Lees meer over Strategisch HRM

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

Marjolein den Ouden en Marloes Postel over technologie in de zorg

15 april 2024
Smart glasses in de zorg Promovendus Niek Zuidhof zegt ja 1.jpg Onderzoek

Smart glasses in de zorg? Promovendus Niek Zuidhof zegt ja

02 april 2024
Organisatie

Onderzoek samen met wijkbewoners naar sport en bewegen