header AMA - twee studenten lezen een boek

Academie Mens & Arbeid

Bij de Academie Mens en Arbeid (AMA) houden we ons bezig met de mens, arbeid en organisatie. Je vindt ons in Deventer en Enschede.

Voor bedrijven

We vinden het erg belangrijk dat studenten en het bedrijfsleven aan om hun kennis en ervaring uit te wisselen. Heb je een stageplek of afstudeeropdracht voor onze studenten? Of kan een student zich op een andere manier inzetten binnen jouw bedrijf? Laat het ons weten, dan gaan wij voor je aan de slag! 

Simpel en snel geregeld!
Op ons Stage Informatie Systeem plaats je heel eenvoudig een praktijkopdracht via de ‘Opdrachtmelding’. Onze afstudeercoördinator neemt contact met je op om de opdracht te bespreken. We koppelen je daarna aan studenten die belangstelling hebben in jouw opdracht. Kies vervolgens zelf de kandidaat die je het meest geschikt vindt. Direct regelen? Ga dan naar het Stage Informatie Systeem.

Liever persoonlijk kennismaken?
Misschien wil je eerst even sparren over de stageopdracht. We kunnen je hierbij helpen. Neem contact op met onze medewerkers in Deventer of Enschede.

Deventer
088 - 019 3517
amazone.deventer.ama@saxion.nl

Enschede
088 - 019 3517
amazone.enschede.ama@saxion.nl

Meer informatie

We hebben met veel organisaties goede contacten en met enkele zelfs officiële samenwerkingsverbanden. Deze organisaties zijn intensief betrokken bij ons onderwijs. We doen onderzoek en werken samen aan opdrachten en projecten.

Met de volgende organisaties hebben we een samenwerkingsverband.

 • ROC Deventer
 • Kamer van Koophandel
 • PAMpeople
 • Sallcon Werktalent
 • Delta
 • Universitas Islam Indonesia
 • Vrijwilligers Centrale Deventer

Heb je ook interesse in samenwerking met AMA? Of wil je een gesprek over het samen ontwikkelen en uitvoeren van een pilotproject? Neem dan contact op met onze medewerkers in Deventer of Enschede.

Deventer
088 - 019 3517
frontoffice.ama@saxion.nl

Enschede
088 - 019 3517
frontoffice.ama@saxion.nl

Praktijkgericht onderzoek in nauwe samenwerking met opdrachtgevers

Studenten in overleg

Onderzoek

Onze lectoren, docent-onderzoekers en studenten voeren praktijkgericht onderzoek uit. Dat gebeurt binnen onze lectoraten en uiteraard in nauwe samenwerking opdrachtgevers. 

Lectoraat Employability Transition

Ons lectoraat doet praktijkonderzoek naar thema’s op het snijvlak van mens, arbeid en en technologie. Samen met organisaties en kennisinstellingen werken we aan aanpakken, instrumenten en tools voor het vormgeven van een leven lang ontwikkelen, een inclusieve samenleving en mensgerichte technologische innovatie.

Meer over het lectoraat Employability Transition

AMA heeft een Bureau Psychodiagnostiek. Dit bureau ondersteunt studenten van AMA bij het doen van psychologisch onderzoek en testgebruik.

Psychologisch onderzoek
Het bureau doet (kinder)psychologisch onderzoek en neemt de 21+ toelatingsonderzoeken af. Ook levert het bureau een bijdrage aan de ontwikkeling van (digitale) testen.

Test-o-theek
Het bureau heeft een eigen test-o- theek. Hier kunnen studenten en docenten testmateriaal bekijken en lenen. De test-o- theek heeft drie testruimtes met een one-way- screen. Die maken het mogelijk om deelnemers aan een onderzoek ongestoord te observeren.

Openingstijden van de test-o-theek (alleen tijdens lesweken):

 •  Maandag en dinsdag 9.00-12.00 en 13.00-16.30 uur
 • Woensdag 9.30-13.00 uur
 • Donderdag 10.00-12.00 en 13.00-16.30 uur
 • Vrijdag 9.00-13.00 uur

Petra Peters
Docent diagnostiek opleiding Toegepaste Psychologie en psychodiagnostisch medewerker
                       
Nathalie Bosma
Psychodiagnostisch medewerker

Linda Awater
Docent diagnostiek opleiding Toegepaste Psychologie en psychodiagnostisch medewerker

Chris Lemmers
Psychodiagnostisch medewerker

Contact
Heb je een vraag voor het Bureau Psychodiagnostiek? Bel dan 088 - 019 3657 of stuur een mail naar bpd.shd@saxion.nl.

Nieuws van deze academie

Twee studenten studeren samen

Onderwijs

Als kennisorganisatie op het brede terrein van mens, arbeid en organisatie verzorgt de Academie Mens en Arbeid (AMA) onderwijs op hbo- en post-hbo niveau binnen Saxion in Deventer en Enschede.

Naast hbo-opleidingen bieden we via de Saxion Kennistransfer Academie Mens en Arbeid veel meer scholing aan. Hieronder vind je per deelgebied ons aanbod.

Neem contact op met Saxion Kennistransfer van Academie Mens en Arbeid via 088 - 019 3930.

Heb je speciale wensen voor een training of cursus? We stellen graag samen met jou een programma op. Incompanytrainingen zijn ook mogelijk. Je kunt ons natuurlijk ook inschakelen om onderzoek te doen of voor advies.

NADA is het alumninetwerk van de AMA en staat voor ‘Na de AMA’.  Deze alumnivereniging bestaat uit ruim 500 HR Professionals, re-integratieconsultenten, loopbaanadviseurs, coaches, decanen en sinds enkele jaren ook toegepast klinische-, neuro-, orthopedagogische en organisatiepsychologen. De NADA organiseert regelmatig inspirerende bijeenkomsten om te netwerken en kennis en ervaring te blijven delen.

Bezoek de website van NADA

InLine is een uitdagend HRM-spel waarin HR-professionals en managers spelenderwijs ontdekken wat de gevolgen zijn van hun beslissingen. Het spel is onderdeel van een onderzoek naar effectief HRM van Saxion en de Universiteit Twente. Promovendus Luuk Collou en Dr. Guido Bruinsma hebben dit spel ontwikkeld om inzicht te krijgen in de gevolgen van HR-initiatieven.

Meer over InLine

InLine is een uitdagend HRM-spel waarin HR-professionals en managers spelenderwijs ontdekken wat de gevolgen zijn van hun beslissingen.

Contact opnemen

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Deventer
088 - 019 3517
frontoffice.ama@saxion.nl
 
Enschede
088 – 019 1301
frontoffice.ama@saxion.nl