imgix-404314-unsplash.jpg
Studentenleven

Tips: zo scoor je een vette bijbaan!

Leestijd Minuten

“Geld maakt niet gelukkig”, zeggen mensen wel eens. Nou, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik huil toch echt liever in een Mini dan in een verroeste Lelijke Eend. Die knaken komen alleen niet zomaar op je rekening, daar heb je werk voor nodig. Met deze tips van studentredacteur Roxanne heb jij zo een nieuwe baan en heb jij voortaan geen stuk maand meer over aan het einde van je geld.

  1. Schreeuw het van de daken
    Oké, niet letterlijk, want dan is de kans groot dat de politie je oppakt en met een strafblad aan werk komen is toch wat lastiger. Maar als je op zoek bent naar een baan, vertel het dan aan al je vrienden. Misschien hebben zij wel net een geweldige vacature gezien die helemaal bij jou past of is iemand uit hun netwerk op zoek naar iemand zoals jij. Zo niet, dan houden ze in ieder geval hun ogen voor je open. 
     
  2. Facebookgroepen
    Bedrijven die op zoek zijn naar medewerkers, gooien dat tegenwoordig direct op social media. Vooral op Facebook kom je de ene naar de andere vacature tegen. Natuurlijk heb je als drukke student geen tijd om uren te scrollen, maar ook daar is een oplossing voor. Kijk namelijk eens op jouw opleiding een Facebookgroep heeft. Hier delen andere studenten vacatures die perfect passen bij jouw opleiding. Dat staat ook nog eens een stuk beter op je CV dan kassawerk.
     
  3. The old fashioned way
    Geen social media gebruiken is tegenwoordig helemaal hip, dus als jij meneer Zuckerberg ook à la Arjen Lubach de rug toe hebt gekeerd, moet je de zoektocht anders aanpakken. Print een stapeltje CV’s uit en ga als een echte fitgirl door de stad wandelen. Zie je op het raam van je lievelingswinkel of restaurant een briefje met ‘Personeel gezocht!’, dan heb je bingo en kun je direct even je CV afgeven. 
     
  4. Laat je uitzenden
    Niet naar een oorlogsgebied, maar gewoon naar een winkel die geopend wordt of naar Saxion tijdens een open dag. De makkelijkste manier om snel aan werk te komen, is je inschrijven bij een uitzendbureau. Je kunt zelf kiezen welke opdrachten je aanneemt en dus werken wanneer het jou uitkomt. Winnen!
     
  5. Hou je Saxion-mail in de gaten
    Open jij je Saxion-mail alleen als je een reactie van een docent verwacht? Niet slim! Docenten en medewerkers mailen je namelijk ook als ze op zoek zijn naar studentassisententen of hulp tijdens evenementen. Tijdens deze leuke en makkelijke jobs verdien je al snel genoeg voor een nieuwe outfit of een avondje doorzakken in de kroeg. 

Gerelateerde artikelen

Bestuursjaar Studentenleven

Daarom doe je een bestuursjaar bij een studievereniging: ‘Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook mijn netwerk uitgebreid’

20 april 2024
Tips meivakantie Saxion Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn

19 april 2024
Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Sollicitatietips: zo maak je een goed cv