Emotionele Shayno bij open minorcollege Aramese kwestie
Onderwijs

Emotionele Shayno bij open minorcollege Aramese kwestie

Media, Informatie en Communicatie-studente Shayno Numansen kijkt met een goed gevoel terug op het open minorcollege van gisteren: “Ik vind het fijn dat ik dit na alle ophef samen met Saxion heb kunnen doen. Ik waardeer het enorm dat zij mij hebben geholpen met het vertellen van het vergeten verhaal van mijn voorouders. Het betekent heel veel voor mij.”

Het theater in Deventer zat gisteren vol met studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden. “Er waren veel mensen aanwezig, dat had ik niet verwacht. Ik ben dankbaar voor de interesse voor dit vergeten verhaal. Het gebrek aan tegenstand was jammer, maar veel mensen spraken me achteraf nog positief aan en daar wil ik kracht uithalen.”, reageert Shayno.

Alex van Zijl, directeur Dienst Communicatie Saxion, vult aan: ‘’We kijken terug op een mooie bijeenkomst, waarbij ruimte was voor ieders mening. We hebben destijds, je zou kunnen zeggen, een valse start gemaakt, maar zijn nu in een hele mooie positieve bijeenkomst samengekomen.” 

Het open minorcollege ‘Het Rampjaar 1915 vanuit verschillende perspectieven - en hoe hiermee om te gaan door de 3e generatie jongeren vanuit wederzijds respect’ was een uitkomst na een paar goede gesprekken tussen Shayno en het College van Bestuur van Saxion, toen Shayno Saxion verweet dat een artikel niet op de publieke website werd geplaatst. Naast Shayno spraken ook Saxion-docenten Roel Rietberg en Paul Hilferink en Lily Sprangers, voormalig directeur van het Turkije Instituut, het publiek toe. De middag werd afgesloten met een interessant dialoog, waarin ook Shayno zocht naar informatie. De vraag ‘Hoe moeten we verder?’ stond hierbij centraal. 

Shayno maakte voor haar vrije minor de documentaire Indelible Truth over de genocide in 1915. Een onderwerp dat dichtbij haar staat: haar voorouders maakten de verschrikkingen mee. Het vervolg op die documentaire wordt door de EO uitgezonden via NPO 3lab. De exacte datum is nog niet bekend. Wil je met Shayno in gesprek, dan kan dat via LinkedIn.

Gerelateerde artikelen

Kerstival-terrein Corporate

Saxion Kerstival: van hartverwarmende ‘lovely messages’ tot flirten tijdens de borrel

18 december 2020
MIC studenten.jpg Onderwijs

Symposium georganiseerd door MIC-studenten groot succes

31 januari 2018
MIC event 2.jpg Studentenleven

Herken jij nepnieuws?