Kerstival-terrein
Corporate

Saxion Kerstival: van hartverwarmende ‘lovely messages’ tot flirten tijdens de borrel

De coronacrisis mag dan wel een rare en soms verdrietige tijd zijn, het maakt ook creatief. Niet eerder had Saxion een kerstmarkt van een week lang, die zo groot is als een festivalterrein en die duizenden bezoekers mocht verwelkomen. Saxion Kerstival mag daarom met recht een succes genoemd worden. “Het is belangrijk dat je op deze manier nog een beetje binding hebt.”

De hele week konden Saxion-studenten en -medewerkers het door studenten gebouwde online Kerstival-terrein betreden. De Saxion Christmas Night zorgde woensdagavond al voor de nodige kippenvelmomenten, maar er was nog veel meer te doen tijdens deze digitale kerstmarkt.

Binding met studiegenoten

Creative Business-student Fabian Meesters deed maandagavond met zijn huisgenoten mee aan een door docenten georganiseerde pubquiz in de virtuele Saxion Live-tent en won bovendien een prijs. “Het was gezellig en bovendien goed georganiseerd. We hebben een thuisbioscoop gecreëerd door een beamer te projecteren op een goedkoop bedlaken en daar de pubquiz op gekeken. Ondertussen zaten we in de WhatsApp-groep van de klas stiekem antwoorden uit te wisselen en een beetje te ouwehoeren.” De teams moesten elkaars antwoorden nakijken en Fabian moest dat doen voor het team van zijn studieloopbaanbegeleider. “Ik appte ‘m nog of ik een hoger cijfer kon verdienen, maar dat zat er helaas niet in”, lacht Fabian.

Dank je wel dat je zo’n topcollega bent.

Een van de 'lovely messages' op het online Kerstival-terrein

Zo’n 49 teams en dus 200 tot 250 studenten deden uiteindelijk mee met de quiz. Fabian is blij dat er online activiteiten als deze worden georganiseerd. “Onze studententijd is zo echt drie keer niks, dus ik vind het heel belangrijk dat je op deze manier nog een beetje binding hebt met je studiegenoten.”

Hartverwarmende berichten

Daarnaast werden op het terrein de meest uiteenlopende Mijn Saxion-momenten gedeeld en in de ‘All you need is..’-caravan meer dan veertig lovely messages achter gelaten. Van nuchtere boodschappen als ‘Hennig an in de vakantie’ tot hartverwarmende berichten als ‘Dank je wel dat je zo’n topcollega bent’. Ook waren er berichten te lezen van collega’s die elkaar juist goed hebben leren kennen in coronatijd. ‘Dat we nog maar veel koffiebreaks kunnen doen, maar dan fysiek!’.

Mooie afsluiting

Donderdag werd de week afgesloten met een Teams-borrel, georganiseerd door VroegZat. De nodige studenten en medewerkers deden tijdens de bingo een gooi naar de prijzen of gooiden hun voetjes van de vloer op de digitale dansvloer. Er werden zelfs, zoals het een echte borrel betaamt, enkele flirtpogingen gedaan, waarbij de moderator niet schroomde om voor matchmaker te spelen. En ook de mogelijkheden tot een digitale afterparty werden nog besproken. Het zorgde in ieder geval voor een mooie afsluiting van een uniek evenement. Of zoals iemand het in de chat treffend verwoordde: “Een avond vol plezier, gelach en een big smile.”

Tom Wassink

Tom Wassink

Met een journalistieke én een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. In zijn vrije tijd houdt hij zich, zowel binnen als buiten de lijnen, vooral bezig met sport en dan in het bijzonder met voetbal.

Gerelateerde artikelen

Emotionele Shayno bij open minorcollege Aramese kwestie Onderwijs

Emotionele Shayno bij open minorcollege Aramese kwestie

05 september 2018
MIC studenten.jpg Onderwijs

Symposium georganiseerd door MIC-studenten groot succes

31 januari 2018
MIC event 2.jpg Studentenleven

Herken jij nepnieuws?