MIC studenten.jpg
Onderwijs

Symposium georganiseerd door MIC-studenten groot succes

Op maandag 29 januari (Enschede) en dinsdag 30 januari (Deventer) hebben vier vierdejaarsstudenten van de studie Media, Informatie & Communicatie een symposium georganiseerd in opdracht van Saxion Parttime School. De dagen stonden in het teken van de meerwaarde van kennisclips in het onderwijs.

Het symposium werd georganiseerd voor Saxiondocenten en tweedejaars MIC-studenten van de specialisatie Media & Educatie. De dagen draaiden om innovatie in het denken van docenten en innovatie het onderwijs. Ook werden nieuwe vormen van lesgeven onder de aandacht gebracht.

Het symposium werd afgetrapt met een praatje van Irene Oenes, teamleider van Saxion Parttime School. Volgens haar zijn inspiratiesessies als deze erg belangrijk voor de verbinding tussen studenten en docenten. “Hier op Saxion hebben wij samen ontzettend veel kennis in huis, maar er is ook nog heel veel externe kennis waar wij wat van kunnen leren. Deze dagen draaien om het uitwisselen van kennis.”

Kennisclips

In de trant van het uitwisselen van externe kennis werd gastspreker Sander van Acht uitgenodigd. Sander nam het publiek mee in de wereld van kennisclips. Hij is eigenaar van Flooow en al 13 jaar actief in de wereld van onderwijs en technologie. Zijn expertise ligt op het gebied van inzet van video’s in het onderwijs. Door testjes te doen met het publiek zat de sfeer er al snel in en kon iedereen met eigen ogen het effect van kennisclips zien en meemaken. Daarnaast werden er een aantal handige websites geïntroduceerd die het maken van kennisclips een stukje makkelijker maken, zoals Screencast-O-Matic, Edpuzzle en Classkick.

Dankzij kennisclips in het onderwijs is de lesstof 24/7 toegankelijk voor studenten. Je kunt de stof tot je nemen wanneer je maar wilt. Of dat nou op maandagochtend om 9 uur is of op donderdagnacht na een avondje stappen, alles is mogelijk. De relatie tussen student en docent verloopt persoonlijker en er blijft meer tijd over feedback dankzij de inzet van kennisclips in het onderwijs.

Workshops

Na de lezing van Sander van Acht werden er verschillende inspirerende workshops georganiseerd op het gebied van onderwijs en video. Hier kon de opgedane kennis worden toegepast in de praktijk. Zo werden er storyboards voor kennisclips ontwikkeld, de do’s en don’ts van video’s uitvoerig besproken en gaf Saxion Parttime School een kijkje achter de schermen bij het deelonderwijs.

De organisatoren kijken terug op twee geslaagde dagen. Medeorganisator Bram Beckmans: “Het is leuk dat je hetgeen wat je bedenkt en organiseert kunt vertalen naar de werkelijkheid. Daarnaast gaven veel docenten aan geïnspireerd te zijn. Deze inspiratiesessie is echt een motivatie geweest om het onderwijs te verbeteren en daar doen we het uiteindelijk natuurlijk voor.”

Gerelateerde artikelen

Bestuursjaar Studentenleven

Daarom doe je een bestuursjaar bij een studievereniging: ‘Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook mijn netwerk uitgebreid’

20 april 2024
Tips meivakantie Saxion Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn

19 april 2024
Deeltijd studente met kop koffie op een bank Onderwijs

Welke deeltijd hbo-opleidingen zijn er?