Saxion en ICT Spirit leren van elkaar
Business

Saxion en ICT Spirit leren van elkaar

Leestijd Minuten

Saxion en ICT Spirit werken al jaren samen als het gaat om stageplaatsen en afstudeeropdrachten. Vanaf dit schooljaar wordt die mooie samenwerking geïntensiveerd. Twee medewerkers van beide organisaties ruilen een dag per week van baan. Een unieke gelegenheid waarmee door kennisoverdracht de opleiders dichterbij de praktijk komen en ICT Spirit dichterbij de leefwereld van toekomstige medewerkers. Leren van elkaar, daar draait het om. Voor beide organisatie reden voor een feestelijke aftrap.

Mark Leferink, directeur van ICT Spirit, snijdt in zijn kantoor taart aan voor een klein gezelschap. “Wij hebben al jaren een mooie instroom van stagiaires en afstudeerders en zijn vaak de eerste werkgever van jonge IT-ers. Ons bedrijf biedt goede doorgroeimogelijkheden en daar hoort blijven studeren en laten zien wat je kunt wat ons betreft echt bij. Veel IT-ers zijn dan ook lange tijd bij ons in dienst. Maar hoe zorgen we dat we een interessante werkgever blijven voor de toekomstige IT-er? Met deze samenwerking gaan we daar enorm veel over leren.” 
Directeur Academie Creatieve Technologie Raimond Bartelink beaamt: “voor onze studenten is het van belang dat onze opleiding goed blijft aansluiten bij de banen van de toekomst. Hoe mooi is het om uitgebreide ervaring op te doen in elkaars keuken? Er zullen diverse medewerkers van Saxion naar ICT Spirit gaan en vice versa. Ik kijk er enorm naar uit met dit team conclusies te trekken waardoor we een nog sterkere opleider worden.”

Werken als IT-er bij Saxion en als docent bij ICT Spirit

Marc de Vries, Service Level Manager, doet namens ICT Spirit de aftrap. Hij staat wekelijks samen met docent Theo Lansink voor een klas tweedejaars HBO-ICT studenten. In kleine teams werken de studenten samen aan een fictieve businesscase, waarin ze nieuwe ICT-omgeving moeten opleveren. Zaken als de Prince project methodiek, architectuurmodellen, het schrijven van een plan van aanpak en een technisch en functioneel ontwerp passeren de revue. Marc de Vries: “In mijn begeleidende rol is het mooi om te zien hoe het theoretischer kader zich verhoudt tot de praktijk. Studenten zijn zich niet altijd bewust van het proces bij de klant. Wie beslist, wat is de echte vraag, welke vragen moet je stellen om te komen tot het beste voorstel. Daarnaast is het voor mij ook leerzaam, ik zie weer eens van dichtbij met welke bagage studenten bij ons binnenkomen.”

Mevlit Akca, docent digital forensics en security specialist bij Saxion, is één dag in de week bij ICT Spirit. Daar doet hij diepgaande kennis op over netwerken en security. Hij kijkt mee met ICT networking en security experts om samen tot een zo goed mogelijke netwerk-oplossing te komen voor de klant. “Ik hoop hiermee up-to-date te blijven met huidige netwerktoepassingen. Het is anders dan alleen de theorie leren, met deze bagage kan ik beter vanuit de praktijk kennis overdragen op de studenten. En zo zijn zij weer beter voorbereid op de praktijk.”
 

Gerelateerde artikelen

DOE 11-02-2020-Saxion.jpg Business

Saxion helpt ‘ICT-stad’ Deventer in zoektocht naar ICT-talent

14 februari 2020
Een drone van de Mechatronica opleiding Saxion Onderzoek

Saxion ontvangt 1 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van drone met robotarm

14 november 2019
Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo Corporate

Aventus, ROC van Twente en Saxion versterken gezamenlijke leerlijn voor IT-studenten van mbo naar hbo