Studenten zitten samen op de trap - lerarenopleiding basisonderwijs pabo studie Saxion
Studentenleven

6 redenen om lid te worden van een studievereniging

Leestijd Minuten

Het eerste kwartiel is voorbij en dus heb je tijd om eens verder te kijken. Heb jij bijvoorbeeld al kennisgemaakt met je studievereniging? Wij geven je 6 redenen om lid te worden!

1. Je komt verder dan je eigen klas

Meestal heb je alleen contact met je klasgenoten. Een studievereniging zorgt ervoor dat je ook andere studenten leert kennen. Denk hierbij aan ouderejaars, maar ook studenten die een andere opleiding volgen die overlapt met wat jij doet. Een studievereniging is dus heel goed voor je netwerk. Dat netwerk kan er maar net voor zorgen dat jij jouw droomstage of baan kunt bemachtigen. 

2. HELP?!

We kennen hem allemaal: de opdracht die je maar niet lijkt te halen. Zelfs niet nadat de docent het voor de honderdste keer heeft uitgelegd. Veel leden van de studievereniging hebben dit vak al gedaan en kunnen jou dus op een makkelijke manier vertellen hoe je wel een goed cijfer binnensleept. 

3. De toffe activiteiten

Tussen het studeren door, moet je ook kunnen ontspannen. Wat is er nou leuker dan een goedkoop avondje uit? Precies. De vereniging biedt vaak activiteiten aan als bowlen, lasergamen, bierproeverijen en meer tegen een fractie van de originele prijs. Hou je naast alle leuke dingen ook nog geld over voor eten.

4. Workshops, lezingen & meer

De studievereniging organiseert ook regelmatig studiegerelateerde activiteiten. Denk hierbij aan lezingen van ervaringsdeskundigen of mensen uit het werkveld en workshops die jou alles leren wat in de colleges niet wordt behandeld. Kennis is macht!

5. Geen verplichtingen

In tegenstelling tot een studentenvereniging, kent een studievereniging geen verplichtingen. Hierdoor kun je gaan en staan waar je wilt. Als je een drukke tijd hebt kom je niet en als je zin hebt in gezelligheid doe je mee aan een activiteit of ga je naar de borrel. 

6. Korting!

Een student heeft altijd te weinig geld. Hoe fijn is het dan dat je kunt besparen op studiematerialen, uit eten gaan en nog veel meer? De vereniging heeft vaak contracten afgesloten met externe partijen die je op vertoon van je ledenpasje een stuk minder in rekening brengen. Chill!

Lees meer over studieverenigingen

Gerelateerde artikelen

Bestuursjaar Studentenleven

Daarom doe je een bestuursjaar bij een studievereniging: ‘Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook mijn netwerk uitgebreid’

20 april 2024
Tips meivakantie Saxion Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn

19 april 2024
Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Sollicitatietips: zo maak je een goed cv