'SaxiOndernemers' winnaar 12-uurs challenge
Ondernemerschap

'SaxiOndernemers' winnaar 12-uurs challenge

Gisteren stond de Saxion-locatie Ketelhuis in Deventer voor de tweede maal in het teken van een challenge voor ondernemende studenten van Saxion. De winnaars bedachten een concept voor de academie School for Commerce & Entrepreneurship (SCE) en het Saxion Centrum voor Ondernemerschap (SCvO) om ondernemerschap op de kaart te zetten binnen Saxion. Een oplossing voor een vraagstuk waar de studenten zelf het meeste baat bij hebben.

Winnaars

Een catchy naam voor het concept; SaxiOndernemers. Volgens de jury was de oplossing goed doordacht, effectief, volledig en doelgericht. “Door het concept te koppelen aan het SLB programma van alle eerstejaars studenten bereiken we in één keer alle studenten van Saxion. Door het beloningssysteem in de vrijwillige modules denken we de enthousiaste studenten blijvend te kunnen binden aan ondernemerschap”, aldus één van de winnaars. 

André Roos, directeur SCvO: “Kortom, een oplossing die potentie heeft. We gaan met de winnende groep in gesprek om te kijken hoe we dit een vervolg kunnen geven”. 

De winnaars Marc ter Brugge, Bas de Ruiter, Leon Heupers en Wessel Perik hebben tickets gewonnen voor het landelijke event Get in the Ring in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam op 20 februari en ze mogen met het hele team naar de Escaperoom Forsaken op het terrein van de Gasfabriek (tevens startup van Saxion).

Karin Verschoor, directeur SCE: “Als opdrachtgever ben ik aangenaam verrast over het innovatieve vermogen van onze studenten en de hoge mate van creativiteit in de opgeleverde producten/oplossingen. Iedere groep heeft wel iets opgeleverd dat potentie heeft voor de toekomst”. 

Over de 12-uurs challenge

Afgelopen september vond de eerste 24-uurs challenge plaats vanuit SCE/SCvO. Dit keer kregen de 4e jaars ORM studenten, afstuderen in je eigen bedrijf en studenten van de minor Startup Ondernemer slechts 12 uur de tijd om in teams deze challenge te voltooien. De nadruk lag dit keer bij om in een pressure cooker situatie het kort cyclisch ontwerpen onder de knie te krijgen o.b.v. de design thinking methodiek. Studenten en docent-coaches hebben alles uit de kast  getrokken om het vraagstuk als beste op te lossen. 

WhatsApp Image 2019-02-13 at 13.31.03.jpeg

Marij Aafjes, docent ORM: “Je zou bijna vergeten dat het werken is: studenten begeleiden met de uitwerking voor een plan voor ondernemend Saxion. Een toffe locatie, strak uitgewerkt programma maar vooral leuke en enthousiaste studenten hebben ervoor gezorgd deze 12-uurs echt een feestje was. Het is leuk om te zien dat ze aan de slag zijn gegaan met een praktijkopdracht volgens de methodiek van design thinking. Dat gaf de studenten aan de ene kant houvast en aan de andere kant net genoeg ruimte voor creativiteit en onderzoek. Wat de coaches betreft zeker iets dat we vaker willen doen!”. 

Meer weten over ondernemerschap op Saxion? Kijk op saxion.nl/ondernemen wat wij voor jou kunnen betekenen! 

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

Duurzaam ondernemerschap voor studenten én docenten

12 maart 2024
Guus Hesselink Business

Duurzaamheid, natuur en rust staan centraal bij de ondernemingen van Guus

04 oktober 2023
StenWietse2.jpg Ondernemerschap

Marketeers Sten en Wietse willen het reizen verduurzamen: 'We willen iets goeds betekenen voor de wereld'