Zonnig Enschede (12).png
Studentenleven

For the gram: de mooiste studentenplekjes in Enschede

Roxanne van Norde
Roxanne van Norde Leestijd Minuten

Wil jij ook honderden likes pakken op Instagram? Maak een foto of selfie bij een toffe locatie, filtertje eroverheen, hashtags toevoegen en klaar. Maar eh, waar vind je die Instaproof plekjes in Enschede eigenlijk? Wij zetten de populairste hotspots binnen en buiten de hogeschool voor je op een rijtje. Insta(nt) succes gegarandeerd!

1. School of Commerce & Entrepreneurship

Wij zijn maar wat dol op de School of Commerce & Entrepreneurship. Hoe dat komt? De industriële look en gave blauwe muren maken iedere foto net een stukje mooier. Als de fotografen van de nieuwsredactie een portretfoto willen maken, zetten ze hun model maar wat graag op de bruinleren banken voor deze muur. Het resultaat is altijd waanzinnig mooi.

2. Voor het Edith Stein-gebouw

Nergens in de stad komt de ondergaande zon zo mooi tot zijn recht als voor het Edith Stein-gebouw. De zachte, lichte kleuren van de omgeving laten jouw outfit nog meer tot zijn recht komen. Wacht niet te lang met het schieten van een plaatje op deze plek, want de locatie wordt steeds populairder. Influencer Thijs Holmaat (hieronder) ging je al voor. Hij postte meerdere foto’s die gemaakt werden deze plek en scoorde er duizenden likes mee. Het is maar dat je het weet…

3. Op het dakterras

Natuurlijk mag het dakterras van het Epy Drost-gebouw niet ontbreken in dit rijtje. Menig profielfoto is hier gemaakt en dat is niet zo gek, want de eenvoudige kleuren zorgen ervoor dat alle aandacht naar jou gaat. Onze favoriete plek? Zittend voor de vensters als de zon bijna ondergaat. Al is het dakterras stiekem nog mooier in de winter met een flink pak sneeuw.

4. Mrs. Brown

Wat onze redacteur de allermooiste hotspot van Enschede vindt? Zonder twijfel Mrs. Brown. Deze fantastische patisserie zit in hartje centrum en kan zo in ieder woonmagazine worden geplaatst. De marmeren tafels vormen dé perfecte achtergrond voor een mooie foodfoto, al is het haast zonde om de kleedjes en hippe lampen niet te fotograferen. Nog een pluspunt: de geur van versgebakken taartjes krijg je er helemaal gratis bij…

5. ETN Saladebar

ETN Saladebar is Roxanne's favoriete healthy pleasure. Hier krijg je niet zomaar een salade, want over de opmaak van de borden is heel goed nagedacht. Voor het perfecte plaatje bestel je de kleurrijke salade die luistert naar de naam Hemelse Hummus of een lekker taartje, ga je op het terras zitten voor het logo van ETN en lach je naar de camera. Vergeet niet de locatie te taggen, want dat kan je in dit geval flink wat extra populariteit opleveren.

6. Volkspark

Op slechts een paar minuten loopafstand van Saxion vind je het alom geliefde Volkspark. Het is dé plek waar je tijdens de HOI kennismaakte met het studentenleven, danste tijdens het openingsfeest en in het zonnetje bijkwam van je zware avond, maar binnenkort is dit ook jouw favoriete fotospot. Helaas staan de bomen niet meer in bloei, maar al dat groen vormt nog steeds een mooie achtergrond voor jouw plaatje. Variatietip: maak eens een foto aan het water met een drankje in de hand voor een super zomerse foto.

7. Roombeek

De meest fotogenieke wijk van Enschede? Roombeek! In iedere straat vind je wel een gave trap en industriële huizen. Wil je een stapje verder gaan? Maak dan eens een foto terwijl je staat of zit op de stepping stones in het water. Influencers zijn trouwens ook groot fan van het laantje achter het Balengebouw. Loop gewoon eens een rondje door de wijk en klik erop los. Pro tip: zorg ervoor dat je geheugenkaart leeg is, want aan het einde van de dag ben je door al die mooie plekjes honderden foto’s rijker…

Roxanne van Norde

Roxanne van Norde

Roxanne van Norde heeft haar geweldige studentenleven in Enschede afgesloten met een diploma van de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Ze had het zo naar haar zin bij Saxion, dat ze nu als redacteur werkt bij de Nieuwsredactie. Als ze niet aan het schrijven is, kun je haar vinden bij de hipste hotspots in town of achter de laptop om een nieuwe citytrip te plannen.

Gerelateerde artikelen

Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Sollicitatietips: zo maak je een goed cv

17 april 2024
Montana Aerts Onderwijs

Montana Aerts treedt in de voetstappen van haar vader: naast student is ze kickbokser en model

11 april 2024
Elcin Coraklar Onderwijs

Column: de beste studieplekken voor de laatste loodjes: Enschede, Deventer en Apeldoorn