office
Business

Saxion in top 10 ‘innovatievriendelijke inkopers’

Leestijd Minuten

Saxion is in 2019 op de achtste plek geëindigd in de top 10 van publieke organisaties die het meest innovatievriendelijke inkoopinstrumenten toepasten.

De lijst is samengesteld door PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken. Zij keken onder meer naar de innovatiepartnerschappen die een organisatie heeft afgesloten, de prijsvraag, mededingingsprocedures en de marktconsultatie. Het expertisecentrum gaf alle waarden een wegingsfactor en telde alle punten bij elkaar op, om dit puntenaantal vervolgens te delen door het aantal aanbestedingen.

Top 10

De totale top 10 van innovatievriendelijke inkooporganisaties ziet er als volgt uit:

1. Schiphol Nederland

2. Gemeente Haarlem

3. Nederlandse Gasunie

4. Havenbedrijf Rotterdam

5. NS Groep

6. Divisie Forensische Zorg

7. Rijkswaterstaat

8. Stichting Saxion

9. Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie

10. Radboud Universitair Medisch Centrum

Een stap verder

Saxion is blij met de plek in de landelijke top 10 en het feit dat het de hoogst genoteerde onderwijsorganisatie is. De inkoopafdeling probeert altijd de klantwens zo optimaal mogelijk uit te vragen, uiteraard binnen de gestelde wetgeving en gebruikmakend van innovatieve inkoopinstrumenten. “Een recht-toe-recht-aan aanbesteding komt bij ons niet voor”, licht manager inkoop Frank Grashof glimlachend toe. “We gaan liever een stap verder.”

Circulair inkopen

Saxion volgt continu de ontwikkelingen in de mark. Een mooi voorbeeld hiervan is Rapid Circulair Contracting (RCC). Dit is een nieuwe manier om samen te werken met partijen die geselecteerd zijn op expertise, vakmanschap en innovatievermogen. Saxion wil circulair inkopen en hiervoor is onlangs een subsidie toegewezen, die wordt ingezet om de RCC-methodiek verder te implementeren.

Gerelateerde artikelen

Corporate

Green Ambassador Marlies Pepers: stap voor stap groener

21 maart 2024
Jade Tuitert (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Niet-aangeboren hersenletsel: het 'afstudeerboek' van Jade is een gat in de markt

11 maart 2024
Danielle Selak van WOMEN INC (eigen foto) Corporate

Danielle vertelt waarom International Women's Day ook in 2024 nog keihard nodig is