Lisa in Beverly Hills
Studentenleven

Nomads: van hiken naar het Hollywood-sign tot drankjes op de Champs de Mars

Tom Wassink
Tom Wassink Leestijd Minuten

Veel studenten hebben het op hun bucketlist staan: reizen. Maar waarom zou je één keer gaan als het ook twee keer kan? Student International Business & Languages Lisa Hendriksen bekeek huizen van celebrities bij een groot makelaarsbedrijf in LA, én een jaar later ontdekte ze l’Experience Parisienne tijdens haar minor in Parijs.

Welke functie had je bij je stage en welke taken hoorden hierbij?

“Ik heb stagegelopen bij Engel & Völkers in Beverly Hills, LA. Dit is een internationaal makelaarsbedrijf. Ik was hier een administratief medewerker. Mijn dagelijkse taken omvatten het ordenen van contracten, handtekeningen verzamelen van kopers en verkopers, nieuwe agenten inchecken en de wekelijkse meeting verzorgen. Daarnaast hielp ik de agenten met hun dagelijkse taken, zoals open huizen en de marketing.”

Waarom heb je voor dit bedrijf gekozen?

“Ik heb voor Engel & Völkers gekozen omdat ik redelijk bekend was met het bedrijf. Daarnaast ken ik meerdere mensen van Saxion die hun stage hier hebben gedaan. Een oud-stagiaire gaf me advies over het huren van een appartement in West Hollywood, dat ongeveer 15 minuten met de Uber bij mijn stage-adres vandaan lag. Hier wonen was heel veilig, het was een soort gated communitiy in het hart van Los Angeles – de perfecte locatie om te wonen in LA. Ik had drie superleuke roomies waar ik nog steeds vriendinnen mee ben.”

Hoe was het dagelijks leven in LA?

“Het dagelijks leven in Los Angeles was heerlijk. Doordeweeks werkte ik van 9 tot 6 en ik had één uur pauze, waar ik tijd had om te lunchen of rond te lopen in Beverly Hills. In de weekenden ging ik met mijn vriendinnen naar het strand bij Venice Beach of Santa-Monica, hiken naar het Hollywood Sign of shoppen op Melrose Street. Daarnaast had ik het geluk dat ik veel vrije dagen kreeg, die ik kon gebruiken om naar San Diego, Las Vegas en San Francisco te gaan.”

Wat vond je het leukst aan je stage?

“Het leukst aan mijn stage waren de dinsdagen, op deze dagen ging ik met mijn manager open huizen in Beverly Hills en de Hollywood Hills bekijken. Al deze huizen zijn rond de 5 miljoen of meer waard… dus ik kan wel zeggen dat ik prachtige huizen heb gezien. Ook ben ik langs de huizen van veel celebrities geweest. Daarnaast waren mijn collega’s elke dag een plezier om samen mee te werken. Ze betrokken mij in de Amerikaanse feestdagen en lieten ons de stad zien.”

Het leven in Parijs is prachtig. Ik had een mooi appartementje in le Marais. Elke ochtend de stad in, een Petit Dejeuner bestellen, een wandeling maken over de Seine richting de Notre Dame.

Lisa Hendriksen, student International Business & Languages, over haar tijd in Parijs

Wat heb je geleerd van deze ervaring?

“Wat je heel erg merkt als je in Los Angeles bent, is dat iedereen aan netwerken doet. Dat heb ik heel erg geleerd. Waar je ook bent – op het werk, in een restaurant of zelfs in een club – iedereen wil weten wat je doet, in de hoop contacten over te houden om in de toekomst te gebruiken.”

Aan welke universiteit volgde je je minor en welke vakken had je gekozen?

“Ik heb mijn minor gevolgd aan de EDC Paris. Hier heb ik een semester van een Marketing Master in het Engels gevolgd. Mijn vakken waren onder andere Communication Strategies, Marketing Studies, Corporate Finance, Sustainable Development en Frans. Ook volgde ik lessen op het gebied van Product Packaging, Brand Management, Information Management en Artificial Intelligence.”

Waarom heb je voor deze universiteit en deze stad gekozen?

“Ik heb voor deze universiteit gekozen omdat EDC Paris zeer goed aangeschreven staat als business school in Frankrijk. Hun MSC in management is de op twee na beste in Frankrijk. De universiteit is ook eigendom van 270 ondernemers. Voor Parijs heb ik gekozen omdat ik het de mooiste stad ter wereld vind, vanwege de geschiedenis, de cultuur, de fashion en de ‘way of life’.”

Hoe vond je het om te studeren en wonen in Frankrijk?

“Het leven in Parijs is prachtig. Ik had een mooi appartementje in le Marais. Elke ochtend de stad in, een Petit Dejeuner bestellen, een wandeling maken over de Seine richting de Notre Dame. De Fransen zijn ook heel vriendelijk, maar helaas niet allemaal zo gemotiveerd op school. Daarnaast moet ik zeggen dat het moeilijk mengen is met de Fransen als je de taal niet spreekt. Je voelt je snel een ‘buitenbeentje’.”

(tekst gaat verder onder de foto's)

Schermafbeelding 2020-03-04 om 13.42.55.png Lisa Parijs 2.jpg Schermafbeelding 2020-03-04 om 13.43.26.png Lisa Parijs 3.jpg Lisa LA 3.jpg

Het is leuk om je te verdiepen in de cultuur en feestdagen in het land van keuze. Kijk waar feestdagen gevierd worden of waar de evenementen gegeven worden, en ga er heen. Dit is een leuke manier om echt een cultuur te ervaren.

Lisa met een tip voor medestudenten die naar het buitenland gaan

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt tijdens je minor?

“Het leukste wat ik heb meegemaakt in Parijs waren de avondjes uit. ‘s Avonds met een grote groep afspreken bij de Eifeltoren, drankjes doen op de Champs de Mars en lekker eten. Daarna gingen we uit in leuke clubs. Ook de dagen vrij waren altijd heerlijk. Prachtige musea waren op loopafstand, dus ik was vaak in het Louvre of het Musee D’Orsay te vinden. Maar gewoon wandelen door Parijs is ook elke dag opnieuw prachtig.”

Wat was de grootste uitdaging?

“De grootste uitdaging was het mixen met de Fransen. Doordat ik maar een klein beetje Frans sprak, voelde ik me toch een buitenbeentje. Ik kon moeilijk met mensen communiceren, behalve met de international students in mijn klas. Mijn advies is dan ook: als je echt de ‘Parisienne experience’ wilt en volledig deel wilt uitmaken van de Franse cultuur, is Frans echt een must.”

Wat heb je geleerd van deze ervaring?

“Ik heb geleerd om opener te zijn en ik ben echt heel erg flexibel met verschillende culturen en taalbarrières geworden. Ook heb ik geleerd om op mezelf te wonen, zonder roomies. Dit kan soms redelijk alleen zijn in een stad, zeker als je de taal ook nog eens niet spreekt, maar je leert genoegen te nemen met jezelf en echt alleen te zijn. Gelukkig was Parijs niet te ver weg en had ik vaak visite.”

Wat zijn je tips voor andere studenten die graag in het buitenland willen studeren?

“Mijn tip is om een duidelijk budget te hebben voor elke week – bijvoorbeeld 100 euro per week – voor boodschappen en leuke dingen. Dit voorkomt dat je spijt krijgt later of halverwege de maand zonder geld komt te zitten. Daarnaast is het leuk om je te verdiepen in de cultuur en feestdagen in het land van keuze. Kijk waar feestdagen gevierd worden of waar de evenementen gegeven worden, en ga er heen. Dit is een leuke manier om echt een cultuur te ervaren.”

Ook studeren aan de International Business School?

Lees meer!
Tom Wassink

Tom Wassink

Met een journalistieke en een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. In zijn vrije tijd houdt hij zich, zowel binnen als buiten de lijnen, vooral bezig met sport en dan in het bijzonder met voetbal.

Gerelateerde artikelen

Marit Studentenleven

Marit wilde als klein meisje al in New York wonen en dat doet ze nu

17 juni 2022
Bart in Mexico Studentenleven

Bart deed een minor in Mexico: ‘Ik kon de online lessen op andere plekken in Mexico volgen’

20 januari 2023
Aryanne2.jpg Studentenleven

Aryanne is in Hanoi nog steeds niet over de cultuurshock heen: ‘Hier roeien ze echt met de riemen die ze hebben’