This is America header.png
Organisatie

This is America: Verkiezingsshow met de Kiesmannen

Leestijd Minuten

Terwijl een ongekende pandemie door de wereld raast, en een daaruit volgende economische crisis de wereld teistert, staat het machtigste land ter wereld, de Verenigde Staten, op het punt om de koers van het land te bepalen.

Doe mee met de webinar
Studium Generale Saxion presenteert i.s.m. de minor Algemene Ontwikkeling, de minor Politiek en samenleving, en de minor Geschiedenis de webinar ‘This is America' over de Amerikaanse Presidentsverkiezingen 2020. Tijdens deze interactieve show vol politieke analyse, muziek en satire leiden politieke theatermakers de Kiesmannen je dwars door het politieke landschap van de VS.

Hoe, wat, waar?

N.B. Indien mogelijk qua coronamaatregelen, zijn alleen studenten van de minor Algemene Ontwikkeling fysiek aanwezig tijdens de webinar.

Joe Biden vs. Donald Trump (en Kanye!?)
Op 3 november sluiten de stembussen in The Land of The Free. Het land waarin je vandaag de dag praktisch miljonair moet zijn om president te worden, en biljonairs achter je moet hebben om te kunnen winnen. We zijn (wederom) getuige van groteske campagnes, fake-news verspreiding, slechte debatten en mogelijke beïnvloeding op de verkiezingen uit Rusland, China en Iran.

De Republikeinen en Democraten lijken te zijn terechtgekomen in een spreekwoordelijke loopgravenoorlog; de polarisatie is groter dan ooit. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wat is de oorsprong van deze partijen en de huidige verdeeldheid? Hoe kunnen we het fenomeen Trump verklaren en begrijpen? Wat is er de afgelopen vier jaar gebeurd onder Trump en hoe moeten we kijken naar deze verkiezingen? En misschien wel het belangrijkste: wie wordt de nieuwe president van het (nu nog) machtigste land ter wereld?

De Kiesmannen
De Kiesmannen (Dylan Ahern, Floris Rijssenbeek & Jochem Jordaan) zijn politiek theatermakers met een achtergrond in sociale wetenschappen. Floris en Jochem woonden beide een tijd in de VS. Dylan niet - die doet daarom extra z’n best. Ze stonden eerder in o.a. een uitverkocht Paradiso, ITA, Stadsschouwburg Groningen, Bijlmer Parktheater, Stadsgehoorzaal Leiden en speelden ook in verschillende theaters door Europa.

Gerelateerde artikelen

SusanKigula_social (1).jpg Event

How Susan Kigula freed herself and changed the Ugandan legal system

25 oktober 2021 Enschede H0.10
2000x2000 Tragedy common sense game.png Event

Tragedy of the common simulation game

12 oktober 2021 Deventer D007 theaterzaal
complot denken header.png Event

Scheidslijn tussen kritisch denken en complot denken