saxion gebouw
Onderwijs

Proefstuderen bij Saxion: hoe werkt dat momenteel?

Leestijd Minuten

Heb jij dé opleiding gevonden die je leuk lijkt en waar jij blij van wordt? En ben je benieuwd hoe een dag als student van die opleiding er uit ziet? Dan is online proefstuderen dé manier om dit te ontdekken!

Online proefstuderen #hoedan? 

We zouden graag persoonlijk met je willen kennisaken in onze gebouwen, helaas is dat door de huidige omstandigheden niet mogelijk. Enorm jammer natuurlijk! Maar om toch kennis te kunnen maken met de opleiding van jouw dromen, kun je online komen proefstuderen. Je volgt dan online colleges, maakt een opdracht met studenten en kunt al jouw vragen stellen aan docent(en) en student(en). Niet gek toch? En ook wel fijn, je doet gewoon vanuit huis mee! 

Proefstuderen helpt je verder 

Online proefstuderen helpt je om te kijken of de studie die je leuk lijkt ook echt bij je past. Vooral in deze tijd, waarin studeren vanuit huis de norm is, is het goed om te kijken wat je kunt verwachten van online studeren. Hoe gaan de colleges, hoe houd je contact met je medestudenten en hoe zorg je voor een leuke sfeer? Schroom dus vooral niet om de beste tips en trucs om te socializen te vragen aan huidige studenten!  

Stel vragen 

Dé gouden tip die wij jou kunnen meegeven om alles uit het online proefstuderen te halen is: stel vragen!  Zo weet je na afloop alles wat je wil weten over de opleiding en kun je een weloverwogen keuze maken. Maar, wat zijn nou goede vragen? Om je op weg te helpen geven we je een paar voorbeelden: 

  • Welk soort vakken krijg ik en wat houden deze vakken in? 
  • Hoe ziet de begeleiding bij deze studie eruit? 
  • Hoe is de overgang van de middelbare school naar deze hbo-opleiding? 
  • Hoe is de sfeer binnen de opleiding? 

Kom online proefstuderen bij Saxion

Meer info!

Gerelateerde artikelen

Yvonne Ondernemerschap

Yvonne doet de deeltijdstudie HRM én is ondernemer: ‘Alles wat ik leer kan ik gelijk in de praktijk toepassen’

06 februari 2023
Singepore Studentenleven

Met z’n vieren voor stage naar Singapore: ‘Het is een totaal andere wereld’

03 februari 2023
Job Onderwijs

Job is bedrijfsmakelaar: ‘Ik ben totaal niet bang, bij twijfel zeg ik altijd wél doen’