1000ste plaatsing Fast Forward: ‘Via dit traject ontdek ik wat ik echt wil’
Business

1000ste plaatsing Fast Forward: ‘Via dit traject ontdek ik wat ik echt wil’

Willem Korenromp
Willem Korenromp Leestijd Minuten

Een ideale mogelijkheid om te ontdekken wat hij nu echt wil. Zo omschrijft Daan Nuyts het Saxion Fast Forward-programma. Als trainee is hij werkzaam bij het Enschedese Wordlenig. Het is de duizendste plaatsing van Fast Forward.

Het is een mooi getal, duizend. Maar verder zegt het Daan niet zo heel veel. “Behalve dat er heel veel trainees voor mij ergens zijn geplaatst. Ik ben vooral blij dat ik op dit moment bij een bedrijf zit waar ik me op mijn plek voel en aan een opdracht kan werken die goed bij mij past.”

Daan zit in het tweede jaar van het Fast Forward-traject. Na zijn studie Small Business & Retailmanagement (nu Ondernemerschap & Retailmanagement) aan Saxion koos hij bewust voor het programma. “De opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement is vooral gericht op ondernemerschap en wat er allemaal bij het opstarten van een eigen bedrijf komt kijken. Je wordt heel breed opgeleid, dat was ook de reden waarom ik voor deze studie koos. Ik vond ook daadwerkelijk alles leuk om te doen. Maar toen ik klaar was met de opleiding, wist ik nog niet precies welke richting ik op wilde qua werk. Ik was bang de verkeerde keuze te maken als ik voor een bepaald bedrijf zou kiezen, en dat ik na een paar maanden spijt zou krijgen.”

In die periode kwam Daan in aanraking met Fast Forward. Het was precies waar hij naar op zoek was. “Voor mij is dit traject ideaal. In twee jaar werk je bij drie verschillende bedrijven. Je krijgt de kans om er in de keuken te kijken en uit te vinden wat voor soort organisatie het best bij je past.”

ZGT

Daan liep zijn eerste traineeship bij ziekenhuis ZGT, waar hij als beleidsmedewerker aan de slag ging op de afdeling Informatie & Organisatie. Hij schreef beleidsstukken over privacy en informatiebeveiliging, maar kwam er na enkele maanden achter dat zijn hart daar niet sneller van ging kloppen. Als projectmedewerker vond hij meer uitdaging, maar het was nog altijd niet precies wat hij zocht. Toch was de ervaring die hij opdeed waardevol. “Ik kan voor mezelf nu wel zeggen dat overheidsinstanties en gemeentes minder goed bij mij passen. Dat zijn te grote organisaties. In kleine ondernemingen zie je meer resultaat van je werk. Dat geeft mij energie.”

Wordlenig

In de zoektocht naar een nieuwe opdrachtgever kwam hij uit bij Wordlenig. Zij gaven een masterclass tijdens een van de ontwikkelingsdagen van Fast Forward. Daan raakte geïnspireerd en nam contact op met het Enschedese bedrijf. “Wordlenig helpt bedrijven te innoveren. Daar hebben ze een bepaalde aanpak voor ontwikkeld, die is vormgegeven in een trainingsprogramma. Dat programma willen we graag aanbieden bij bedrijven. Ik heb onderzocht in hoeverre daar vraag naar is. Daarnaast willen we Wordlenig de komende tijd beter op de kaart zetten. Duidelijk maken wat we kunnen doen en hoe we bedrijven verder kunnen brengen. Ik heb hier dus meerdere opdrachten. Daarnaast verricht ik marketing- en saleswerkzaamheden. Dat maakt het werk veelzijdig. Ook krijg ik de vrijheid om nieuwe ideeën uit te werken. Dat spreekt me heel erg aan.”

Het is een win-winsituatie. De trainee ontwikkelt zich, terwijl wij als bedrijf een fris en creatief talent binnenhalen. De trainee helpt ons als bedrijf verder te brengen. Daan pakt het ook goed op. Hij is betrokken, verantwoordelijk en komt met nieuwe ideeën.

Egbert Rinsma - Eigenaar Wordlenig

Waardevol

De verschillende inzichten die hij heeft opgedaan bij ZGT en Wordlenig, maken het Fast Forward-traject voor Daan waardevol. Maar ook het contact met andere trainees bestempelt hij als positief. “We hebben een hechte groep. Vanaf de introdag hebben we het gevoel dat we elkaar al jaren kennen. Daarnaast zijn de ontwikkeldagen leuk. De masterclasses die we volgen zou ik zelf misschien niet zo snel kiezen, maar achteraf heb ik er wel baat bij.”

Na zijn tijd bij Wordlenig staat Daan binnen Fast Forward nog een laatste traineeship te wachten. Daarna heeft hij het traject afgerond.

Wat hij uiteindelijk hoopt dat het programma hem brengt? “Voor mij is dat vooral het stuk om te bepalen wat ik wel leuk vind en wat niet. Op basis daarvan wil ik vervolgstappen maken.”

Is Fast Forward wat voor jou?

Vanaf 8 februari kun je weer solliciteren. Klik voor aanmelding en meer informatie.

Willem Korenromp

Willem Korenromp

Willem is freelance journalist en tekstschrijver. Regelmatig maakt hij mooie interviews en achtergrondverhalen voor Saxion. Daarbij heeft hij een voorliefde voor sport. Niet alleen om over te schrijven, maar ook om zelf te beoefenen.

Gerelateerde artikelen

Ondernemerschap

Magische mijlpaal: 500e Fast Forward trainee aangenomen

26 maart 2024
Ondernemerschap

Werkgeluk bij Fast Forward traineeship: trainees Sanne en Stijn zijn enthousiast

19 februari 2024
FF matching event.jpg Organisatie

Kevin is Fast Forward trainee bij Extendas: “Soms moet je een tandje bijzetten, maar dat kan wel wat moois opleveren”