Rebecca Fast Forward.jpg
Organisatie

Rebecca is de eerste Fast Forward-trainee bij ESA B.V.: ‘Het is de investering meer dan waard’

Leestijd Minuten

Nooit eerder hadden ze een trainee van het Saxion Fast Forward-programma, maar na vijf maanden is het Apeldoornse bedrijf ESA B.V. overtuigd van de meerwaarde van het traject. “Het is de investering meer dan waard”, zegt business analist Robert Roseboom.

Fast Forward is relatief nieuw in Apeldoorn. Pas sinds september biedt Saxion het traject aan in de Gelderse stad. Daarvoor bewees het al zijn waarde in Enschede en Deventer, waar via het traject ruim duizend banen zijn gerealiseerd bij meer dan 350 bedrijven. In de regio Apeldoorn geniet Fast Forward nog niet zoveel bekendheid. Toch besloot ESA B.V. in zee te gaan met een trainee. “We zochten iemand die snel dingen op kan pakken en ook bereid is om nieuwe dingen te leren”, zegt Robert. “Dit zit bij Fast Forward-trainees ingebakken. Het zijn slimme, pro-actieve mensen die heel gericht ingezet kunnen worden.” 

Via WhatsApp kreeg hij een screenshot toegestuurd van een collega. Deze had op LinkedIn de oproep van Fast Forward-trainee Rebecca Bleijenberg gezien, waarin ze schreef dat ze op zoek was naar een uitdagende functie in projectmanagement. “Ik was op zoek naar een opdrachtgever voor mijn eerste werkplek”, blikt Rebecca terug. “Omdat Fast Forward in Apeldoorn nog niet echt bekend is, was dat best lastig. Bovendien was er corona. Dat maakte het een uitdaging om iets leuks te vinden. Toen kwam ESA op mijn pad. Robert gaf aan dat ze iemand zochten die ondersteunend kon zijn in projectmanagement, omdat ESA een nieuw softwaresysteem wilde implementeren. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Daarna dacht ik: doen!” 

Schakelen 

Voor Rebecca was het wel even schakelen. Ze volgde aan Saxion de opleiding Fashion & Textile Technologies, maar kwam nu ineens in een productiebedrijf terecht. ESA is een producent van kalfsvlees en maakt onderdeel uit van de VanDrie Group, de marktleider op het gebied van kalfsvleesproducten. Rebecca: “Het is een heel andere branche, maar dat is ook juist waarom ik me voor Fast Forward had aangemeld: ik wilde iets anders. Hier leer ik kennismaken met een productiebedrijf en hou ik me veel bezig met software. Dat zie ik als een ontzettend mooie kans.” 

Dat Rebecca geen ervaring had in de sector, werd bij ESA niet als een probleem gezien. “We wisten dat Rebecca net afgestudeerd was en geen kennis had van de branche”, zegt Robert. “Maar ze heeft wel hbo+-niveau. Daar waren we naar op zoek. Iemand die snel kan denken en handelen. Die uit zichzelf makkelijk dingen oppakt. Dat heeft Rebecca helemaal waar gemaakt.” 

In haar eerste maand werd Rebecca wegwijs gemaakt in het bedrijf, daarna kreeg ze steeds meer vrijheid om haar eigen werkzaamheden op te pakken. Robert: “We hebben uitgelegd wat we doen als bedrijf, wat onze structuur is. Daarnaast hebben we een aantal taken uitgezet waarmee ze aan de slag kon. In het begin was dat vrij strak en hebben we duidelijk gemaakt wat onze verwachtingen waren. Daarna hebben we haar steeds vrijer gelaten zodat ze zelf dingen op kan pakken. Naar mate we verder kwamen werden mijn werkzaamheden en die van Rebecca echter steeds drukker, waardoor we er nog een professional naast hebben gezet. Die trekt haar nog meer naar de next level. Dat is echt mooi om te zien.” 

Voortgangsgesprek 

Tijdens de acht maanden traineeship van Rebecca bij ESA B.V., heeft het bedrijf drie keer een voortgangsgesprek met Saxion. Daarin worden de persoonlijke doelen en het functioneren van de trainee besproken, maar ook hoe het bedrijf het Fast Forward-traject ervaart. “Onlangs hebben we een tussenevaluatie gehad. Daarin kwam naar voren dat ESA blij was met de samenwerking en ik ook. Het is dus win-win”, zegt Rebecca. Robert sluit zich daarbij aan. “We zijn er heel tevreden over. De trainees komen heel enthousiast binnen, beginnen met veel drive en verzetten in een paar maanden tijd heel veel werk. Voor ons is dat perfect.” 

ESA is zelfs zo tevreden, dat er inmiddels een nieuwe vacature is opgesteld voor een Fast Forward-trainee. Als opvolger van Rebecca. “De investering die we doen in een Fast Forward-trainee is het voor ons meer dan waard”, zegt Robert. “We hopen hierna op een nieuwe Fast Forward-trainee, zodat Rebecca haar opgedane kennis kan overdragen. Daarmee blijft onze investering overeind. We zijn zeer tevreden. We kunnen andere bedrijven dan ook zeker aanbevelen om voor Fast Forward te kiezen.”  

Ook op zoek naar talent?

Fast Forward is het traineeship-programma bedoeld voor talentvolle en gedreven afgestudeerde hbo- en wo-afgestudeerden. We koppelen al twintig jaar toptalenten aan interessante bedrijven en organisaties in Oost-Nederland. Zoek je de perfecte match voor een vraagstuk of project?

Kies dan voor Fast Forward!

Gerelateerde artikelen

SHS-Wouke 82.jpg Open dag

10 antwoorden waar je ouders naar op zoek zijn

13 april 2024
VT 2021-2022 Olivier.jpg Event

Last Minute Studiekeuze Event

26 juni 2024 Deventer Saxion Deventer
Ondernemerschap

Magische mijlpaal: 500e Fast Forward trainee aangenomen