Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera
Open dag

Hoe maak je de beste studiekeuze? Kies jouw eigen open dag!

Elise Ernst
Elise Ernst Leestijd Minuten

Jij zit nu volle bak in het (een-na-)laatste jaar van de middelbare. Dat betekent ook dat jij je waarschijnlijk aan het oriënteren bent op een hbo-opleiding. Maar hoe maak je eigenlijk een goede studiekeuze? Begin bij het begin: kies jouw eigen open dag.

Studiekeuze? Geen stress!

Eerlijk is eerlijk, een studiekeuze maken is voor de één zo gepiept, terwijl de ander blijft strugglen. En om je gelijk gerust te stellen: waar je ook bent in je keuzeproces, er zijn genoeg manieren om een opleiding te vinden die echt bij jou past. Dat begint bij de basics: ga op verkenningstocht!

Kom naar de open dagen

De belangrijkste tip die wij namelijk aan studiekiezers meegeven: zorg dat je naar een open dag gaat. En you’re in luck, want bij Saxion kun je drie keer per jaar op drie verschillende locaties deelnemen aan open dagen! Er zijn voorlichtingen, maar je kunt ook in gesprek met docenten en studenten. Zo heb jij allerlei mogelijkheden om eens goed rond te kijken bij de studies die je interessant lijken en kun je je eigen open dag samen te stellen.

Voorlichtingen

Heb jij een of meerdere opleidingen op het oog? Stel je eigen schema samen van voorlichtingen tijdens de open dag. Ga naar de open dagen pagina, kies de locatie en selecteer de studie en de voorlichtingsronde die je wilt bezoeken. Er zijn (meestal) elk half uur voorlichtingsrondes gedurende de dag. Als het erg druk is, raden we je aan om te wachten op de volgende ronde.

Tijdens de voorlichtingen krijg je inhoudelijke info over de opleiding en kun je vragen stellen aan de docenten en studenten. Wil je nog wat breder kijken? Meld je dan ook aan voor de algemene voorlichtingen over de  studiekeuze of de overstap naar het hbo.

VT 2021-2022 Olivier.jpg

Loop langs bij de opleiding

Geen behoefte aan een voorlichting? Je kunt ook vrij binnen te lopen bij je favoriete studie en zien wat voor een hogeschool Saxion nou is! We nodigen je graag uit een kijkje te nemen in onze gebouwen tijdens de open dagen. Zo kun je echt even sfeer proeven bij Saxion. Je duikt tijdens zo’n dag de opleiding(en) in waar jij blij van wordt. Ook maak je natuurlijk een grande tour door het gebouw en kun je hulp krijgen bij je studiekeuze.

Hoe werkt het?
Je meldt je aan voor de open dag in Apeldoorn, Deventer of Enschede, onze studentensteden. Je geeft je interesse aan voor een opleiding en daarna bepaal je zelf hoelang je blijft. 

SHS-Jamine 54.jpg

Aanmelden

Enthousiast geworden? Tijd om je aan te melden! Ga naar de open dagen pagina en kies jouw eigen open dag. Wij kunnen niet wachten om je te zien en je op weg te helpen met jouw studiekeuze.

Check hier de open dagen en kies wat past bij jou!

Yes, please!
Elise Ernst

Elise Ernst

Elise is contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie van Saxion. Ze houdt van schrijven en maakt graag een origineel en leesbaar verhaal van complexe onderwerpen. Ook is ze dol op woordgrappen, internethumor en Triviant-feitjes. Als ze niet aan het werk is, wordt ze blij van hiphop uit de jaren ’90, uitgebreid koken, lezen en yoga.

Gerelateerde artikelen

SHS-Wouke 82.jpg Open dag

10 antwoorden waar je ouders naar op zoek zijn

13 april 2024
VT 2021-2022 Olivier.jpg Event

Last Minute Studiekeuze Event

26 juni 2024 Deventer Saxion Deventer
Saxion Start Samen Deeltijd Studentenleven

Startersinformatie: alles wat je moet weten voor de start van je studie