Robert
Business

Alumnus Robert kwam via het Export Development Programme bij Dutchview terecht

Kiki Hannink
Kiki Hannink Leestijd Minuten

Robert van der Veen volgde tijdens zijn opleiding International Business and Languages (2017) het Export Excellence programma en deed zo zijn afstudeerstage en traineeship bij Dutchview, waar hij nu zo’n vijf jaar werkt. Hij organiseerde al enkele buitenlandse beurzen en wordt zelfs op strategisch niveau om input gevraagd. “Dat toont naar mijn mening toch aan dat je groeit in je rol en dat voelt eigenlijk wel goed.”

Hoi Robert, waar werk je?

“Ik werk bij Dutchview Information Technology BV. Een hele mond vol, maar ook wij zeggen gewoon Dutchview. Na mijn buitenlandse stage heb ik mij aangemeld bij het Export Excellence programma. Dit wordt vanuit het Saxion Export Center georganiseerd. Na een intake werd ik gekoppeld aan Dutchview voor een afstudeerstage en een traineeship. Na de traineeship werd me een contract aangeboden en bijna vijf jaar later werk ik er nog steeds!”

Wat doe je bij Dutchview?

“Ik ben verantwoordelijk voor Business Development binnen Dutchview. Dit betekent dat ik met het team constant zoek naar groeimogelijkheden voor de organisatie. Dit kan zijn voor Dutchview als organisatie of voor onze producten Ed Controls of FlexWhere. Ed Controls is een applicatie die veel in de bouw wordt gebruikt. Met collega’s van marketing en sales hebben we enkele onderwijsinstellingen in Nederland aan ons kunnen verbinden. Hierdoor gaan studenten onze software gebruiken tijdens hun opleiding. Door dit succes zijn we met het team nu ook bezig dit concept voor FlexWhere te ontwikkelen. FlexWhere is een softwaretool die gebruikt wordt ter ondersteuning van het hybride werken. Dit concept willen we ook internationaal toepassen. Ook dat is onderdeel van mijn functie. Een laatste voorbeeld is een nieuwe applicatie die we aan het ontwikkelen zijn. Hierbij ben ik ook betrokken. Vooral het uitwerken van een new business case is hier aan de orde geweest.”

Ik ben via een intake bij Dutchview terecht gekomen en dat blijkt nog steeds een goede match. Hierdoor zit ik op een leuke plek waar ik vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Ik denk dus dat je in een zoektocht naar een baan ook goed moet nadenken over wat voor een werkomgeving je prettig vindt.

Robert met een tip voor studenten

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Ik denk toch de afwisseling van het werk. Dit komt door het oppakken van verschillende taken. Uit voorgaande voorbeelden blijkt denk ik wel dat het niet altijd dezelfde taken zijn die ik uitvoer. Daarnaast is de sfeer binnen het bedrijf gewoon echt leuk. Met alle collega’s heb ik een goede band en iedereen is enthousiast om er wat van te maken. Dit helpt natuurlijk enorm om het werk leuk te maken.”

Wat is je leukste Saxion-herinnering?

“Het leukste blijft toch de buitenlandse stage in Londen. Een semester daar wonen en werken was echt heel vet. Ik heb er veel van geleerd en de stad ook goed leren kennen. Daarnaast heb ik ook via het Saxion Export Center meerdere bedrijven en beurzen in de regio bezocht. Ook daar heb ik veel gehoord en gezien van mensen in de praktijk.”

Wat is het meest bijzondere dat je in je loopbaan hebt meegemaakt?

“Ik heb een aantal buitenlandse beurzen (mede) mogen organiseren en bijwonen. Dit vond ik als net afgestudeerde wel bijzonder. Zo ben ik toch nog weer een aantal keer in Londen terug geweest voor Dutchview. Erg leuk om in de stad waar je de buitenlandse stage hebt gedaan terug kan komen met je eerste werkgever. Meer recent vind ik het erg leuk dat mijn input wordt gevraagd op een meer strategisch niveau. Dat toont naar mijn mening toch aan dat je groeit in je rol en dat voelt eigenlijk wel goed.”

Welke tips heb je voor studenten die ook een mooie baan willen?

“In elk geval even de vacatures bij Dutchview checken natuurlijk! Ik ben via een intake bij Dutchview terecht gekomen en dat blijkt nog steeds een goede match. Hierdoor zit ik op een leuke plek waar ik vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Ik denk dus dat je in een zoektocht naar een baan ook goed moet nadenken over wat voor een werkomgeving je prettig vindt. In een prettige werkomgeving kan je jezelf zijn en dan krijg je vanzelf kansen.”

Kiki Hannink

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Student Creator. Ze is verslaafd aan Instagram en chocolade. Een echte controlfreak die het leuk vindt om etentjes voor vriendinnen te organiseren. Ook houdt ze van mooie verhalen en droomt ze vaak weg in haar eigen sprookje.

Gerelateerde artikelen

Corporate

Frank (20) is Green Ambassador van Saxion: ‘Ik wil de wereld een stukje beter maken’

23 mei 2023
Kelvin.jpg Onderwijs

Kelvin ontdekte tijdens zijn studie waar zijn echte passie lag: de spoorwereld

21 maart 2023
Jeroen Onderwijs

Alumnus Jeroen werkt al zeven jaar in de verslavingszorg: ‘Je maakt écht het verschil voor mensen’