Caitlin won de Dragons Den: ‘Ik wil het grootste unisex kledingmerk van Nederland worden’
Studentenleven

Caitlin won de Dragons Den: ‘Ik wil het grootste unisex kledingmerk van Nederland worden’

Elçin Çoraklar
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Caitlin Bakker heeft tijdens haar afstudeertraject met haar bedrijf Rebellious Statement de Dragons Den gewonnen. Met haar bedrijf verkoopt ze een bijzonder concept. In dit interview lees je haar verhaal over het afstuderen binnen haar eigen bedrijf en het volgen van de de minor Ondernemerschap.

Hoi Caitlin! Wanneer ben je hiermee begonnen en wat bied je met je bedrijf aan? 

“Ik ben in april 2020 begonnen met mijn onderneming. Het was het begin van de lockdown en ik woonde alleen, waardoor ik veel tijd vrij had. Ik wou van kinds af aan al ondernemer worden. Deze passie zit in onze familie, dus ik wist wel dat ik het wilde, maar ik had nog niet concreet voor ogen wat het kon zijn. 

Op een gegeven moment hoorde ik in mijn omgeving van vrienden dat ze kleding tegenwoordig heel duur vonden. Toen dacht ik, ik ga mij inschrijven bij de KvK en in Amsterdam kleding en sieraden inkopen om dat online te verkopen. En dat liep heel goed. Binnen een paar maanden was het bedrijf al winstgevend, maar op een gegeven moment miste ik mijn eigen inbreng. Want het was inkopen, online zetten en verkopen, waardoor er geen creatief proces in zat.  

In september volgde ik de Minor Startup Ondernemer. Ik wilde een kledinglijn voor vrouwen beginnen en het ook zelf ontwerpen. Op een dag las ik dat 70% van de LGBTQ+ community te maken krijgt met fysiek of verbaal geweld, puur om hun identiteit. Met name transgenders kunnen het switchen van kledingstijl lastig vinden. Omdat ik dit vreselijk vond, heb ik de vrouwenlijn helemaal weggegooid en er een unisex lijn van gemaakt. Op deze manier kan iedereen makkelijker de overstap maken, want unisex is voor iedereen.” 

Gefeliciteerd, je hebt de Dragons Den gewonnen! Hoe ben je bij Dragons Den terechtgekomen? 

“Als je afstudeert binnen je eigen bedrijf heb je een traject vanuit je eigen studie met een klein groepje medestudenten. Daarnaast heb ik bij het Saxion Centrum voor Ondernemerschap een traject gevolgd. Elke vrijdagochtend hadden we een businesscoaching. Deze coaches helpen studenten met vragen en bereiden pitches voor. Zij hadden aan het einde van het jaar voor iedereen die afstudeert binnen hun eigen bedrijf een Dragons Den georganiseerd. We moesten een video-pitch aanleveren en op vrijdagochtend gingen we samen met het publiek de video’s bekijken en stemmen. Ik was de publieksfavoriet bij de voorronde. Toen we voor de jury mochten pitchen, heb ik uiteindelijk ook de juryprijs gewonnen.” 

Hoe heb je dat ervaren? 

“Ik vond het geweldig, want je zit er met iedereen van je afstudeertraject. Ik ben met een paar van de mensen van het afstudeertraject heel close geworden, wat ook heel leuk is. We deden het gezamenlijk en dat zorgde voor een fijne sfeer.” 

Ben je nu fulltime aan het ondernemen? 

“Jazeker! Sinds februari ben ik volle bak bezig met Rebellious Statement. We hebben hele leuke fotoshoots gehad, hebben veel meer nieuwe designs en hebben er zelfs een stagiaire erbij.” 

Had je nog bepaalde dingen waar je tegenaan liep in het begin? 

“Je denkt altijd dat mensen het met je eens zijn en dezelfde gedachtegang als jou hebben. Op een gegeven moment had ik bekend gemaakt dat ik me ging focussen op unisex kleren in plaats van vrouwenkleding. Het aantal negatieve reacties verbaasde mij enorm.” 

Heb je een bepaald doel met je bedrijf? 

“Ik wil het grootste unisex kledingmerk van Nederland worden.”  

Heb je tips voor andere studenten die ook een bedrijf willen beginnen? 

“Als je weet dat je een onderneming wilt, zou ik het absoluut al tijdens je studie opbouwen. Je studietijd is het beste moment om te beginnen, want je hebt heel weinig verplichtingen en veel hulp. Ik heb daar veel profijt van gehad.” 

Caitlin Bakker is de winnaar van de Dragons Den 2022

Caitlin Bakker is de winnaar van de Dragons Den 2022. Naast een heerlijke fles bubbels krijgt Caitlin coaching van ervaren ondernemers uit de Circle of Experts om haar bedrijf Rebellious Statement verder door te ontwikkelen. Gefeliciteerd!

Elçin Çoraklar

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Ondernemen als bijbaan: zo doe je dat Ondernemerschap

Ondernemen als bijbaan: iets voor jou?

13 september 2022
StenWietse2.jpg Ondernemerschap

Marketeers Sten en Wietse willen het reizen verduurzamen: 'We willen iets goeds betekenen voor de wereld'

08 september 2022
Eli.jpg Ondernemerschap

Eli maakt het leven makkelijker voor ouders: slaaptrainers voor een betere nachtrust