Stagiair Remi zit lachend aan een tafel bij Print.com
Studentenleven

Remi vond de klik met het HR-vak tijdens haar stage bij Print.com

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Remi Erkelens zit in haar laatste jaar van de opleiding Human Resource Management. Ze houdt zich bezig met de business kant van HR, waarbij ze zich richt op de strategie van de organisatie. Via haar eigen netwerk vond ze een stage bij Print.com. “Je stageplek kan dichterbij zijn dan je denkt!”

Hoi Remi, welke opleiding volg je precies en wat houdt deze opleiding in?

“Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Human Resource Management, met de specialisatie Business Management. Je wordt tijdens deze opleiding klaargestoomd voor het werkleven in het HR-vak. Er komen veel vakken aan bod, van Arbeidsrecht tot Communicatie skills. Daarnaast kies je na het tweede leerjaar voor een uitstroomrichting: Development of Business.”

Je loopt stage bij Print.com, hoe ben je hier terecht gekomen?

“Klopt, ik ondersteun de HR-afdeling van Print.com tijdens mijn vierdejaarsstage en ik ga hier ook afstuderen. Ik ben via mijn eigen connecties bij Print.com terechtgekomen. Ik ben gewoon eens gaan nadenken of ik niet nog mensen kende die in het HR-vak werkten en toen wist ik wel iemand. Ik ken haar van eerdere bijbaantjes en heb haar vorig jaar een berichtje gedaan of er bij Print.com ruimte was voor een stageplek. Samen hebben we bekeken welke taken ik op zou kunnen pakken en deze matchten enorm met de onderwerpen die ik interessant vind. Klinkt simpel, hè! Soms is de oplossing best dichtbij.”

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

“Ik ben samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor onder andere het hele sollicitatieproces. Ik houd me dan bezig met het (her)schrijven van vacatures, werven van kandidaten, voeren van sollicitatiegesprekken en uiteindelijk het onboardingsproces.

Tussen deze stappen zitten allemaal ministappen. Deze ministappen bestaan uit het analyseren of een kandidaat wordt uitgenodigd, waar de kandidaat zal passen en welke match er zal zijn tussen hen en Print.com etc. Ik ben samen met collega’s aan het sparren en geef mijn mening over kandidaten en vertel welke keuze, naar mijn mening, goed zal zijn voor Print.com. Voor onze vestiging in België heb ik samen met de bedrijfsleider een handige workflow bedacht voor het Belgische sollicitatieproces. Ik krijg veel ruimte om mijn verantwoordelijkheid te pakken, dit werkt voor mij erg fijn.”

Alles dat ik wilde leren van HR, tot aan mijn persoonlijke ontplooiing toe, is aan bod gekomen bij Print.com.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

“Print.com is een super dynamische en wendbare organisatie, waardoor mijn dagen nooit hetzelfde zijn. Een schets van mijn gemiddelde dag: geen kop koffie voor mij in de ochtend, maar een goed glas water; daar begin ik mee als ik aankom op kantoor. Ik lees mijn mailbox en Slack (ons interne communicatiemiddel) door en maak een splitsing tussen urgente en minder urgente vragen. In de loop van de ochtend heb ik, samen met de afdelingschief, een sollicitatiegesprek met een kandidaat voor de vacature Campaign Agent. Rond 12.00 uur lunchen en als het droog is een korte wandeling maken langs de IJssel. In de middag staat er nog een HR-overleg gepland waar de huidige stand van zaken wordt besproken. Later die dag maak ik voor de nieuwe werknemers een onboardingsprogramma. Hierin staan geplande meetings en informatie voor hun eerste week bij Print.com.”

Wat wilde je graag leren tijdens deze stage?

“Ik was heel nieuwsgierig naar het HR-vak in de praktijk. Voordat ik begon met mijn stage bedacht ik me dat ik graag kennismaak met wat ‘er nog meer’ bij HR hoort dan wat je leert op de hogeschool. Dit heb ik tijdens mijn stage zeker kunnen ervaren. Omdat Print.com een organisatie is die ondernemend is en snel schakelt, is er voor stagiaires heel veel mogelijk als je actief meewerkt. Alles dat ik wilde leren van HR, tot aan mijn persoonlijke ontplooiing toe, is aan bod gekomen bij Print.com."

Wat vind je het leukst aan je stage?

“Tijdens mijn opleiding heb ik nooit echt iets gehad waarvan ik dacht: ‘ja, dit vind ik écht leuk!’. Nu ik mijn stage bij Print.com bijna heb afgerond, zijn er zeker HR-werkzaamheden die mij enthousiast en vrolijk maken.
Wat ik het leukste vind aan mijn stage is de afwisseling van alle werkzaamheden. Dit heeft natuurlijk te maken met de organisatiecultuur en de strategie van een bedrijf. Daarnaast vind ik de grote mate van verantwoordelijkheid die ik krijg erg prettig. Ik word op een fijne manier uitgedaagd om mijn eigen taken op te pakken en uit te vinden waar mijn interesses en krachten liggen.”

Heb je tips voor studenten die nog een stage moeten vinden?

“Kijk in je eigen kennissenkring, want misschien is jouw stageplek wel dichterbij dan je denkt. Haal het beste uit je stageperiode door veel vragen te stellen en veel taken op te pakken.”

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Stef.jpg Onderwijs

Stef loopt stage én werkt bij Aabo en raadt die constructie aan: ‘Het werkt twee kanten op’

25 januari 2023
Stage712.jpg Onderwijs

Stagiair Rachel stimuleert vitaliteit binnen Moneybird: ‘Heel leuk om mijn passie voor gezondheid over te brengen’

07 december 2022
Inge Onderwijs

HRM-student Inge liep stage bij Chatkracht, een bedrijf zonder HR-afdeling