Stage712.jpg
Onderwijs

Stagiair Rachel stimuleert vitaliteit binnen Moneybird: ‘Heel leuk om mijn passie voor gezondheid over te brengen’

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Rachel Kamp loopt momenteel stage bij Moneybird, een online boekhoudpakket voor ondernemers. Toen Rachel de vacature las, vond ze het te hoog gegrepen. Toch is ze ervoor gegaan, want het bedrijf trok haar aan. Uiteindelijk is Rachel aangenomen en leert ze er ontzettend veel. Ze past haar eigen kennis en passie in gezondheid toe in haar stage.

Hoi Rachel, welke studie doe je?

“Ik zit nu in het vierde en laatste jaar van de studie Human Resource Management. Ik specialiseer mij binnen het uitstroomprofiel HR business management. Ik ben momenteel bezig met mijn stage en ga hierna beginnen met het afstuderen.”

Wat houdt het uitstroomprofiel in?

“Dit uitstroomprofiel is wat zakelijker. Het gaat om het kijken vanuit het punt van de organisatie en het personeel. Hier komen bijvoorbeeld onderwerpen als strategisch hrm, analytics en performance management bij kijken.

Klinkt heel breed! Wat vind jij het meest interessant?

“Ik vind meerdere dingen interessant. On-boarding, bijvoorbeeld. Dat is dus het hele proces hoe iemand binnenkomt en dit is belangrijk omdat je een goede indruk moet achterlaten om verloop te voorkomen. Ik vind performance management ook heel interessant: hoe kan je medewerkers beoordelen en zorgen dat ze goed presteren? Ook het leren en ontwikkelen trekt mij, want een leven lang leren is een must.”

Je loopt stage bij Moneybird. Waar gaat jouw stage over?

“Mijn stage draait rondom de vitaliteit en gezondheid van de medewerkers. Dit is ook een heel interessant thema. Buiten mijn stage om houd ik mij veel bezig met gezonde voeding en sport ik regelmatig. Het is heel leuk om mijn kennis door te geven binnen mijn stage en mijn collega’s hier ook voor te enthousiasmeren.”

Buiten mijn stage om houd ik me veel bezig met gezonde voeding en sport ik regelmatig. Het is heel leuk om mijn kennis toe te passen binnen mijn stage.

Hoe ben je bij deze stage terecht gekomen?

“Ik had al contact met een paar stageadressen. Op een dag stuurde het stagebureau van Saxion mij een vacature door. Toen ik het doorlas, vond ik het een pittige functie voor een stagiair. Er stond in dat je zelfstandig moest werken en dat vond ik eerlijk gezegd wel spannend. Toen ik meer ging opzoeken over het bedrijf leek het mij erg interessant. Moneybird werkt met zelfsturende teams en is erg innovatief. Daarnaast waren ze op de achtste plek geëindigd van best small workplaces in Nederland vanuit Great Place to Work. Na het sollicitatiegesprek wist ik zeker dat ik hier stage wilde lopen.”

En hoe voelde het tijdens het gesprek?

“Tijdens het gesprek werd ik uitgedaagd met de vragen die aan me gesteld werden. Dat was natuurlijk heel goed, want op die manier werd ik zeker geprikkeld. Het gesprek was daarom heel leuk en ik kwam aan het begin van mijn stage erachter dat het een warm bedrijf is waar iedereen super vriendelijk is naar elkaar toe.”

Wat mag je binnen deze stage doen?

“Het is heel verschillend en heel breed wat ik allemaal mag doen. Ik houd mij vooral bezig met vitaliteit en gezondheid. Dit is mijn hoofdproject, maar daarnaast waag ik me ook aan andere HR-onderwerpen. Binnen het thema vitaliteit en gezondheid houd ik mij bezig met de mentale gezondheid van de medewerkers. Ook stimuleer ik gezonde voeding, bijvoorbeeld tijdens de dagelijkse lunch. Daarnaast bewegen we ook door een personal training te doen of een simpel rondje te wandelen na de lunch. We werken ook veel met studentenverenigingen en dit vind ik ook altijd erg gezellig.”

Had je ook leerdoelen voor jezelf, voordat je begon met deze stage?

“Ja, zeker. De vorige keer liep ik stage bij een uitzendbureau. Dat is maar een klein gedeelte van HRM, aangezien er veel werving en selectie aan bod komt. Ik had nog nooit op een HR-afdeling meegewerkt, dus ik wilde dat dit keer heel graag. Omdat HR heel breed is, wilde ik binnen een HR-afdeling ontdekken wat ik nou echt interessant vind.”

Heb je tips voor studenten die ook een stage willen vinden?

“Ik denk sowieso dat het altijd handig is om je netwerk te gebruiken, dus zet je LinkedIn-account in en deel daar een oproep, bijvoorbeeld. Dat heb ik gedaan en daardoor kreeg ik veel reacties van bedrijven.”

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Stef.jpg Onderwijs

Stef loopt stage én werkt bij Aabo en raadt die constructie aan: ‘Het werkt twee kanten op’

25 januari 2023
Inge Onderwijs

HRM-student Inge liep stage bij Chatkracht, een bedrijf zonder HR-afdeling

06 juli 2022
Stagiair Remi zit lachend aan een tafel bij Print.com Studentenleven

Remi vond de klik met het HR-vak tijdens haar stage bij Print.com