CvD
Corporate

Thuisbasis voor Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn

Leestijd Minuten

Het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD) krijgt vaste voet aan de grond. Vanaf 1 september 2022 vormt Wapenrustlaan 11 te Apeldoorn de nieuwe thuisbasis. Het CVD is een unieke samenwerking van de kennisinstellingen Saxion, Politieacademie, Universiteit Twente, gemeente Apeldoorn en andere partners.

Op 14 februari werd de huurovereenkomst met Bonenburg Vastgoed getekend voor de Wapenrustlaan 11 in Apeldoorn. Op deze moderne en inspirerende locatie is ruimte voor ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Onderwijs, onderzoek, netwerkbijeenkomsten en lezingen rondom het thema digitale veiligheid staan centraal.

Prominente plek

Het nieuwe pand ligt op een prominente plek nabij het centraal station van Apeldoorn. Een ideale plek voor studenten en professionals om onderwijs te volgen en kennis op te doen in het werkveld. Voor onderzoekers een uitdagende locatie om te werken aan oplossingen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken op het gebied van veiligheid en digitalisering. Er is ruimte voor het bedrijfsleven en startups.

Centrum voor Veiligheid en Digitalisering-1.jpg

Over Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD)

Het CVD is een initiatief van Hogeschool Saxion, de Politieacademie, de Universiteit Twente en de gemeente Apeldoorn, in samenwerking met het Opleidings- en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee, de Koninklijke Landmacht, het Instituut Fysieke Veiligheid, Stichting Aventus en Apeldoorn IT, het netwerk van bedrijven en instellingen met IT-professionals.

De visie van het CVD is: wanneer je actuele vraagstukken rond veiligheid en digitalisering serieus wilt oppakken, moet je dat integraal en interdisciplinair doen. Bedrijfsleven, kennisinstituten en overheid hebben elkaar nodig om te kunnen leren, onderzoeken en innoveren.

De missie is om trajecten op te zetten waarin theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. In korte, krachtige projecten gaan de partners aan de slag met actuele veiligheidsopgaven. De bestuurlijke start van het CVD vond plaats in oktober 2021.

Meer informatie: cvdnederland.nl

Gerelateerde artikelen

Yvonne Ondernemerschap

Yvonne doet de deeltijdstudie HRM én is ondernemer: ‘Alles wat ik leer kan ik gelijk in de praktijk toepassen’

06 februari 2023
Singepore Studentenleven

Met z’n vieren voor stage naar Singapore: ‘Het is een totaal andere wereld’

03 februari 2023
Job Onderwijs

Job is bedrijfsmakelaar: ‘Ik ben totaal niet bang, bij twijfel zeg ik altijd wél doen’