Organisatie

Saxion Centrum voor Ondernemerschap en Qredits tekenen samenwerkingsovereenkomst voor het Saxion START!up fonds

Leestijd Minuten

En dat is goed nieuws, want door deze samenwerking kun je als studentondernemer, alumnus (maximaal vijf jaar afgestudeerd) of medewerker van Saxion een interessante lening aanvragen voor bekostiging van de oprichting én ontwikkeling van een eigen onderneming.

Unieke lening

Wat er dan zo interessant is aan deze lening? Laten we bij het begin beginnen. Stel dat je van plan bent om je eigen bedrijf op te starten. Dan is daar natuurlijk behoorlijk wat geld voor nodig. Niet iedereen heeft een flinke bankrekening, dus dat maakt het starten vaak lastig. Met het START!up krediet kun je als starter maximaal €25.000 euro lenen voor je eigen bedrijf. En nu komt het mooiste: stel dat je bedrijf toch niet zo succesvol blijkt te zijn, dan hoef je maar 20% terug te betalen. En de rest? Daar staat Saxion garant voor. Hiermee hoopt Saxion Centrum voor Ondernemerschap de eerste stappen wat makkelijker te maken. 

Saxion zet in op het versterken van de regio met innovatie en ondernemerschap. Het ondernemerschap van onze studenten is indrukwekkend en gaat helpen om het welzijn in onze regio te versterken.

Jan Willem Meinsma, lid van het College van Bestuur van Saxion

Jan Willem Meinsma, lid van het College van Bestuur van Saxion, ondertekende de overeenkomst. “Saxion zet in op het versterken van de regio met innovatie en ondernemerschap. Het ondernemerschap van onze studenten is indrukwekkend en gaat helpen om het welzijn in onze regio te versterken. Startups in bijvoorbeeld energietransitie leveren straks een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke transities en nieuwe werkgelegenheid. Met deze samenwerking kunnen we veelbelovende startups een extra duwtje in de rug geven.”

Professionalisering van het START!up fonds

“Met Qredits hebben we een partij gevonden die gespecialiseerd is in het uitzetten van (micro)kredieten. Hiermee zetten we een nieuwe stap in de verdere professionalisering van het fonds”, aldus Jurgen Kruiper, Business Coach bij Saxion Centrum voor Ondernemerschap. “Door deze samenwerking kunnen we onze doelgroep nóg beter bedienen en laten aansluiten bij het netwerk van Qredits. En net zo belangrijk: ze krijgen daarmee ook toegang tot de Qredits trainingen en coaching.”

Handig om te weten: de aanvrager gaat geen lening bij Saxion aan, maar bij Qredits. Met marktconforme en gebruikelijke voorwaarden. De financieringsaanvragen worden wel eerst besproken in de selectiecommissie van het START!up fonds. Ook worden aanvragers begeleid door het SCvO bij het voorbereiden van de aanvraag. Saxion heeft dus een belangrijke rol bij de voorbereiding van de aanvraag en de toekenning hiervan. 

Ondernemen promoten

Saxion Centrum voor Ondernemerschap ondersteunt studenten. “Met deze samenwerking zetten we weer een stap om de ‘werkgevers van de toekomst’ in onze regio steeds beter te begeleiden. Al eerder waren er soortgelijke leningen beschikbaar. De afgelopen twee jaar zijn er in totaal vijf bedrijven bij hun start geholpen. Meerdere startups hebben hierna vervolgfinancieringen weten te realiseren. Een lening van het START!up fonds kan dus een mooi hulpmiddel zijn om startende ondernemers bij de ontwikkeling van hun bedrijf te helpen en echt te groeien.”

Waardevolle combinatie

Qredits helpt ondernemers met coaching, training en kredietverlening. Directeur Roy Spit is ook enthousiast over de nieuwe samenwerking. “We weten bij Qredits goed wat belangrijk is om te slagen als ondernemer en welke tools ze nodig hebben, maar ook wanneer een (startende) ondernemer iets niet moet doen omdat een businesscase bijvoorbeeld niet haalbaar is. Saxion Centrum voor Ondernemerschap is bij uitstek de juiste partner omdat ze een enorme kweekvijver voor startups zijn. Wij kunnen ze bij Qredits vervolgens optimaal begeleiden.”  

We hebben beide hetzelfde doel voor ogen: (startende) ondernemers zo goed mogelijk helpen om ze zo succesvol mogelijk te maken.”

Roy Spit, directeur Qredits

Samen meer bereiken  

“Samenwerken is beter dan op een eiland blijven zitten”, aldus Roy. “Doordat je gebruikmaakt van ieders sterke kanten kun je een doelgroep vaak veel beter bedienen. De missie en visie over de doelgroep moet dan wel hetzelfde zijn, anders werkt het niet. Bij Saxion en Qredits kwam dat mooi bij elkaar. We hebben beide hetzelfde doel voor ogen: (startende) ondernemers zo goed mogelijk helpen om ze zo succesvol mogelijk te maken.”

Benieuwd naar het START!up krediet?

Lees meer over het START!up Fonds

Gerelateerde artikelen

Saxion Ondernemers Award Ondernemerschap

Samenwerken met artiesten als Snelle: ‘Het avontuur is gestart met de EW/Saxion Ondernemers Award’

21 juli 2023
Cas Niehoff Ondernemerschap

Cas levert ambachtelijke bonbons uit Twente: 'Ik wil mensen net zoveel laten genieten als dat ik zelf doe'

12 juni 2023
Lotte en Merlin en hun bedrijf Helemaal Content Saxion Centrum voor Ondernemerschap Organisatie

Studenten Lotte en Merlin zijn trotse eigenaresses van hun eigen bedrijf Helemaal Content: ‘Twijfels om je in te schrijven bij de KVK? Gewoon doen!’