Studentensteden.jpg
Studentenleven

Leer je stad kennen: de leukste evenementen in de studentensteden Enschede, Deventer, Apeldoorn

Elcin Coraklar.jpg
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

De zomer is in volle gang en de vakantie nadert. Nu is het tijd om je stad echt te leren kennen en te genieten van alles wat er te beleven valt. Sudeer je (binnenkort) in Apeldoorn, Deventer of Enschede? Dan wil je deze spannende zomerfestivals niet missen!

Of je nu van muziek, kunst, cultuur of gewoon gezelligheid houdt, alle drie de steden hebben iedereen wat te bieden. Hier zijn enkele evenementen die je moét bezoeken om je zomer onvergetelijk te maken! 

Enschede 


Grolsch Summer Sounds 

Dit gratis muziekfestival is een van de hoogtepunten van de zomer in Enschede. Geniet van live-optredens van lokale en nationale artiesten op het sfeervolle Van Heekplein. Van pop en rock tot jazz en elektronische muziek. 
De Grolsch Summer Sounds zijn op 20 & 27 juli en op 3 & 10 augustus in Enschede! 

Twente Ballooning 

Wilde je altijd al een ballonvaart maken? Dan is dit je kans! Twente Ballooning is een jaarlijks evenement waarbij tientallen kleurrijke heteluchtballonnen opstijgen vanuit het Volkspark. Het is een adembenemend spektakel om te zien en je kunt zelfs een ritje maken en genieten van het prachtige uitzicht over Enschede en omgeving. 
Twente Ballooning wordt gehouden van woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus 2023. 


Deventer 
 

Deventer Op Stelten 

Dit internationale buitentheaterfestival is een van de hoogtepunten van de zomer in Deventer. De historische binnenstad wordt omgetoverd tot een podium van nationale en internationale topvoorstellingen uit Frankrijk, Spanje, Italië, België, Togo en Nederland. Van spectaculaire acrobatiek tot ontroerende toneelstukken, je zult versteld staan van de diversiteit aan voorstellingen. 
Bezoek het internationaal buitentheaterfestival van 7 t/m 9 juli in Deventer! 

Deventer Boekenmarkt 

Als je van boeken houdt, is de Deventer Boekenmarkt een must. Met meer dan 800 kramen, verspreid over de historische straten van de stad, is dit evenement de grootste boekenmarkt van Europa. Je kunt er zeldzame boeken vinden, nieuwe uitgaven ontdekken en genieten van de levendige sfeer. 
Op zondag 6 augustus vindt de Deventer Boekenmarkt plaats. 
 

Apeldoorn 


Vue Openlucht Filmfestival 

Denk aan een prachtige locatie, midden op de Veluwe, waar je onder de donkere sterrenhemel kan genieten van een film. Met een overdekte tribune van 500 zitplaatsen kun je in de buitenlucht naar het Openlucht Filmfestival. Het evenement vindt plaats op de bosweide van Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn! 
Van 11 t/m 19 augustus zie je de laatste bioscoophits en filmpremières op een mega filmdoek!  

Beer & Blues Festival 

SOAP organiseert een gratis evenement voor liefhebbers van speciaalbieren en bluesmuziek! Naast een scala aan bieren, zijn er cocktails beschikbaar voor degenen die ervan houden. Dit alles wordt uiteraard vergezeld door fijne bluesdeuntjes. 
Kom van 25 augustus t/m 27 augustus naar Stadsstrand SOAP!  

Kortom, of je nu kiest voor Apeldoorn, Deventer of Enschede, er is geen gebrek aan spannende zomerfestivals en evenementen. Vergeet niet je agenda vrij te maken, je vrienden mee te nemen en je onder te dompelen in de bruisende sfeer van deze steden, om je zomer onvergetelijk te maken! 

Elcin Coraklar.jpg

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Dominique van der Weide Studentenleven

Saxion-student Dominique is Miss Universe Overijssel: ‘De competities gaan niet alleen over glitter en glamour’

13 mei 2024
Saxion start met nieuwe, unieke interieur- en branding opleiding in Deventer Onderwijs

Saxion start nieuwe interieur- en branding opleiding: Interior Brand Identity

25 april 2024
Richard Wielinga benoemd tot lid College van Bestuur Saxion Corporate

Richard Wielinga benoemd tot lid College van Bestuur Saxion